Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) 2.0 ‘attacknet’ klaar voor testaanval van hackers

Alle hackers in de wereld zijn uitgenodigd door de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) om het Ethereum 2.0 testnet, het attacknet, aan te vallen.

Danny Ryan, de ethereum 2.0 coördinator, zei “We verwelkomen white hats om de twee beta-0-aanvalsnetten neer te halen voor beloning en roem”

- Advertentie -

Hackers krijgen $5.000 om Lighthouse of Prism, beide Ethereum 2.0 clients op het testnet, neer te halen, waarbij dit voorlopig een bèta is:

“Lighthouse-attack-0 en prysm-attack-0 zijn echte netwerken, klaar voor jullie aanvallen, maar ze zijn bèta in de zin dat dit onze eerste poging is – we verwachten snel te leren en te herhalen.”

Deze netwerken zijn ook erg klein (slechts 4 nodes per stuk!), Dus het zou vrij eenvoudig moeten zijn om ze neer te halen”, zegt de github Public Attacknet-pagina.

“Deze eerste twee aanvalsnetten zijn erg klein en zouden, naar het zich laat aanzien, gemakkelijk moeten kunnen worden verwijderd”, zegt Ryan:

“In volgende aanvalsnetten zullen we de afmetingen vergroten en specifiekere (en moeilijkere) uitdagingen aangaan.”

Dit openbare testnet is door de ontwikkelaars opgezet speciaal om door hackers gehackt te worden. Dit netwerk zal voor drie maanden in de lucht blijven. Dit betekent dat hackers tot oktober hebben om het netwerk te kraken.

Er zal ook een openbaar testnet met mogelijk duizenden nodes aangekondigd worden. Dit testnet zal ook voor drie maanden open zijn. Dit testnet is in essentie Ethereum 2.0, maar dan met neppe ETH.

Danny Ryan zei dat ze verwachten de datum van het openbare testnet al snel aan te kunnen kondigen. Maar het feit dat het attacknet wordt gelanceerd is een erg goed teken. Dit betekent dat ze zo zeker zijn over het netwerk dat ze hackers durven uit te dagen.

Het eerste block van Ethereum 2.0 zal nu hoogstwaarschijnlijk in november uitkomen, mits het testnet soepel loopt. Dit zal een heel nieuw begin zijn voor Ethereum.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.971,71 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.971,71 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...