Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2023 17:06

200.000 ethereum naar crypto exchanges gestuurd – wat betekent dit?

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum beursfonds van Grayscale uitgesteld door Amerikaanse overheid

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft een bewogen week achter de rug met een veelbelovende start die snel uitmondde in een periode van onzekerheid. Terwijl velen de altcoin-koning zien als een baken van innovatie, duidt recente on-chain data op een mogelijk roerige nabije toekomst. Gaan we een flinke correctie voor de koers van de op-een-na-grootste crypto zien?

Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF's op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk

Golf van ETH naar cryptobeurzen

Onlangs is uit data van analytics platform Glassnode gebleken dat er een significante hoeveelheid ETH naar gecentraliseerde exchanges zoals Coinbase en Bitvavo is verplaatst. Binnen slechts vier dagen is er ongeveer 200,000 ETH, geschat op een waarde van rond de $460 miljoen, verplaatst naar bekende crypto-exchanges. Dit soort bewegingen suggereert dat investeerders mogelijk plannen hebben om hun bezit te verkopen. Dergelijke stromen naar beurzen zijn vaak een indicatie van aankomende verkopen, wat vaak resulteert in een neerwaartse druk op de prijs.

Ondanks deze bewegingen, is de impact op de prijs van ethereum tot nu toe beperkt gebleven. Met een actuele waarde van $2,287, laat de munt slechts een minimale prijsdaling zien van 1% in de afgelopen 24 uur. Ook op weekbasis blijft de prijs vrij stabiel, met een geringe toename van ongeveer anderhalf procent. Het blijft balanceren rond de $2,300, ondanks dat het deze grens kort overstegen had. Deze situatie accentueert de worsteling van de munt om zich boven deze waarde te stabiliseren.

Onzekerheid heerst: ETH in 2024

Terwijl de Ethereum-gemeenschap zich opmaakt voor wat lijkt op een volatiele periode, blijft de vraag: wat staat ons te wachten? De recente influx naar beurzen kan zowel een voorteken zijn van grote prijsschommelingen als een tijdelijke fluctuatie. Wat het ook zij, één ding is zeker: de markt blijft onvoorspelbaar.

De grootste bank ter wereld, JPMorgan, deed onlangs toch een poging en stelde dat Ethereum in 2024 weleens een stuk beter zou kunnen gaan presteren dan bitcoin. Een bijzondere voorspelling die investeerders, ondanks een mogelijke aanstaande correctie, enthousiast maakt voor het volgende jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie