Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2023 17:06

200.000 ethereum naar crypto exchanges gestuurd – wat betekent dit?

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum beursfonds van Grayscale uitgesteld door Amerikaanse overheid

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft een bewogen week achter de rug met een veelbelovende start die snel uitmondde in een periode van onzekerheid. Terwijl velen de altcoin-koning zien als een baken van innovatie, duidt recente on-chain data op een mogelijk roerige nabije toekomst. Gaan we een flinke correctie voor de koers van de op-een-na-grootste crypto zien?

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Golf van ETH naar cryptobeurzen

Onlangs is uit data van analytics platform Glassnode gebleken dat er een significante hoeveelheid ETH naar gecentraliseerde exchanges zoals Coinbase en Bitvavo is verplaatst. Binnen slechts vier dagen is er ongeveer 200,000 ETH, geschat op een waarde van rond de $460 miljoen, verplaatst naar bekende crypto-exchanges. Dit soort bewegingen suggereert dat investeerders mogelijk plannen hebben om hun bezit te verkopen. Dergelijke stromen naar beurzen zijn vaak een indicatie van aankomende verkopen, wat vaak resulteert in een neerwaartse druk op de prijs.

Ondanks deze bewegingen, is de impact op de prijs van ethereum tot nu toe beperkt gebleven. Met een actuele waarde van $2,287, laat de munt slechts een minimale prijsdaling zien van 1% in de afgelopen 24 uur. Ook op weekbasis blijft de prijs vrij stabiel, met een geringe toename van ongeveer anderhalf procent. Het blijft balanceren rond de $2,300, ondanks dat het deze grens kort overstegen had. Deze situatie accentueert de worsteling van de munt om zich boven deze waarde te stabiliseren.

Onzekerheid heerst: ETH in 2024

Terwijl de Ethereum-gemeenschap zich opmaakt voor wat lijkt op een volatiele periode, blijft de vraag: wat staat ons te wachten? De recente influx naar beurzen kan zowel een voorteken zijn van grote prijsschommelingen als een tijdelijke fluctuatie. Wat het ook zij, één ding is zeker: de markt blijft onvoorspelbaar.

De grootste bank ter wereld, JPMorgan, deed onlangs toch een poging en stelde dat Ethereum in 2024 weleens een stuk beter zou kunnen gaan presteren dan bitcoin. Een bijzondere voorspelling die investeerders, ondanks een mogelijke aanstaande correctie, enthousiast maakt voor het volgende jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie