Roy van Krieken Roy van Krieken
15/03/2024 21:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2024 18:07

Amerikaanse senatoren proberen Ethereum ETF’s tegen te houden

icon-ethereum
Ethereum nieuws
vs-senaat-senatoren-

Foto: Shutterstock/mark reinstein

Twee Amerikaanse senatoren, Jack Reed en Laphonza Butler van de Democratische partij, willen geen nieuwe goedgekeurde ETF’s in crypto op dit moment, het zou een te groot risico zijn voor particuliere investeerders.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Opnieuw spanning omtrent een mogelijke nieuwe goedkeuring van een crypto ETF

Op dit moment staan acht Ether ETF’s in de wachtrij om goedgekeurd te worden door voorzitter Gary Gensler van de Securities and Exchange Commission (SEC). Vele hopen dan ook dat, als deze ETF’s goedgekeurd zouden worden, dit het pad naar de vele andere altcoins zou openen. 

Toch zijn er wat zorgen over de huidige staat van de altcoin markt te zien in de brief die naar de Senaat is gestuurd. Daarin staat dat retail investeerders worden blootgesteld aan enorme risico’s, vooral met het handelen in altcoins met een lage marketcap. Zodoende kunnen zij makkelijk slachtoffer worden van pump and dump-oplichting en andere frauduleuze acties. 

Advertentie

Wat zijn de kansen voor een goedkeuring van een Ether ETF?

Meerdere analisten zoals Eric Balchunas, James Seyffart and Eleanor Terret stellen dat de kans van een ETH spot ETF goedkeuring maar ongeveer 35% zou zijn, in tegenstelling wat de consensus van het merendeel van de analisten 70% op dit moment zou aangeven. De totale stilte vanuit de SEC zou deze negatieve verwachting verklaren. 

In de aanloop naar mei is er geen activiteit vanuit de SEC waar te nemen omtrent de goedkeuring van een Ether ETF. Ook banken zoals JPMorgan en TD Cowen zijn sceptisch richting goedkeuring in mei op dit moment.

Toch zijn er ook positieve geluiden zoals bijvoorbeeld die van Variant hoofd regelgeving, Jake Chervinsky. Hij hoopt dat de SEC de komende weken wat meer van zich laat horen omtrent een mogelijke uitkomst in mei. Chervinsky stelt wel dat het mogelijk is dat Gensler Ether kan bestempelen als een security en dat de uitkomst mogelijk juridisch moet worden aangevochten door de belanghebbende partijen. 

Desalniettemin laten de market makers van GSR een positief geluid horen van een 70% kans op goedkeuring van de ETF, mits de SEC de komende weken in actie komt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie