Ivo Melchers Ivo Melchers
02/12/2022 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 06:03

Bitcoin-beveiligingsbedrijf Casa gaat Ethereum omarmen

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/TimeShops

Bitcoin (BTC) beveiligingsbedrijf Casa helpt cryptocurrency-investeerders bij het beheren van de private keys. Gebruikers van Casa kunnen rechtstreeks bitcoin kopen en op de meest veilige manier opslaan met de keuze uit verschillende beveiligingsplannen variërend tussen de $120 en $5000 per jaar.

Casa beveiligt jouw BTC met drie private keys die allemaal op een ander apparaat worden opgeslagen. Echter heb je er maar twee nodig om je bitcoin te kunnen versturen. Mocht je een private key verliezen, dan ben je nog steeds in staat om je bitcoin te versturen naar een nieuwe set van private keys. Met Casa heb je geen single point-of-failure, aangezien je een totaal van drie private keys hebt. Je hebt zelf twee private keys in bezit, waarvan één op een hardware wallet, en Casa bezit slechts één private key.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Na BTC ook ETH

Casa heeft aangegeven dat het in januari naast bitcoin ook ethereum (ETH) zal gaan ondersteunen. Er zal tevens een geheel nieuwe app beschikbaar zijn met een verbeterde look en feel die de gebruikservaringen zal gaan verbeteren.

Casa werd door velen altijd gezien als een zogenoemde ‘bitcoin only’ platform, maar de CEO van Casa, Nick Neuman, is niet bang voor imagoschade door het ondersteunen van ETH:

‘’Ethereum is de afgelopen jaren ons meest gevraagde klantverzoek geweest en ben ik bang dat het ons merk of bedrijf zal schaden? Nee, omdat we naar onze klanten hebben geluisterd. De visie voor Casa gaat echt over het zijn van de private key manager voor alles wat belangrijk is in je leven. Dat is dus niet alleen je bitcoin. Het zijn al jouw soorten geld.’’

Crypto self-custody

Na het fiasco van FTX is self-custody steeds meer een hot topic binnen het cryptolandschap. Het besef dat je geen enkele partij kunt vertrouwen lijkt steeds meer door te dringen bij investeerders. Zo kon je eerder in het Bitcoin nieuws lezen dat de maandelijkse bitcoin uitstroom op exchanges een all-time high had bereikt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie