Bitcoin en ethereum berenmarkten nog niet voorbij: on-chain data

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse: ETH toont zwakte, duikt koers onder $1.000?

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Eén van de handigste eigenschappen van openbare blockchains is dat je ze kunt analyseren. Zo is on-chain-analyse ontstaan, en Glassnode is één van de grootste partijen die hierin actief is. Volgens Glassnode is de berenmarkt in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) echter nog niet voorbij. Dat schrijft Glassnode in zijn nieuwsbrief The Week Onchain.

Bitcoin nog steeds in zwaar weer

Vorige week zagen we een lichte stijging in de koersen van cryptocurrencies, waaronder bitcoin en ethereum. Dat volgde nadat de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve, toen voor de tweede keer de rente heeft verhoogd met maar liefst 0,75%. De rente ligt nu tussen de 2,25% en 2,5%, een niveau dat het in jaren niet heeft gehaald. Dit betekent dat het moeilijker wordt om geld te lenen, wat een remmend effect heeft op de economie.

On-chain data van Glassnode suggereren dat de berenmakt voor bitcoin vermoedelijk nog niet voorbij is. Het aantal transacties op het Bitcoin-netwerk verloopt namelijk zijwaarts, en het aantal actieve wallets bevindt zich in een “duidelijke neerwaartse trend.” Ook de netwerkkosten zijn hard gedaald, wat aangeeft dat er minder behoefte is om hoge transactiekosten te betalen.

Er waren pieken in netwerkactiviteit tijdens momenten van capitulatie, maar verder is er weinig blijk van nieuwe vraag van investeerders. Het netwerk wordt volgens Glassnode gedomineerd door HODL’ers, oftewel mensen die in principe absoluut niet van plan zijn om te verkopen. Maar er is sinds december maar weinig activiteit van nieuwe investeerders.

Een maand geleden schreef Glassnode ook dat alle crypto “toeristen” zijn verdwenen en alleen de HODL’ers overblijven. Daar is dus nog weinig aan veranderd.

Ethereum iets positiever

Voor Ethereum geldt een iets positiever verhaal. Alhoewel het aantal actieve adressen hier ook in een neerwaartse trend zit, zagen we een grote toename in het aantal transacties. Als dat aanhoudt, kan dat het begin van een nieuwe trend zijn, benadrukt Glassnode.

Verder zijn bijna alle on-chain datapunten voor Ethereum, net als voor Bitcoin, ook negatief. Sinds de invoering van EIP-1559 is het aantal ETH tokens dat wordt vernietigd, niet zo laag geweest. ETH is dus voorlopig nog onderhevig aan inflatie, niet deflatie.

Het analysebedrijf denkt dat de recente stijgingen het niet lang vol zullen houden, en dat het om een bear market rally gaat die snel stoom zal verliezen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie