Robin Hazekamp Robin Hazekamp
21/08/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2023 07:00

Bitcoin en XRP op kop van meest verhandelde crypto op Bitvavo

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin en XRP op kop van meest verhandelde crypto op Bitvavo

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en ripple (XRP) staan aan het front van de meest verhandelde crypto op dit moment. XRP omvat maar liefst 8% van het totale verhandelde volume. Daarmee komt de munt akelig dicht bij de koploper bitcoin, die 13% van het totale volume omvat.

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Koplopers bestaan uit XRP en BTC

Naast BTC en XRP bestaat de top 5 uit shiba inu (SHIB), livepeer (LPT) en ethereum (ETH). Ether, in de crypto industrie de op-één-na grootste munt, omvatte in de afgelopen week maar 4% van het totale volume en staat daarmee op de vijfde plek. Dat is bijzonder voor de munt, die in de afgelopen week meer dan negen procent in waarde daalde. 

De populariteit van XRP komt door de recente uitspraak van rechter Torres in de rechtszaak SEC vs Ripple. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde Ripple aan voor de ongeregistreerde verkoop van effecten. Ripple won die zaak gedeeltelijk. Vlak na de overwinning steeg XRP enorm in volume, waardoor het nu de op-één-na meest verhandelde munt is op Bitvavo.

De populariteit van SHIB en LPT besproken we laatst al op onze site. De waarde van LTP werd in een paar dagen meer dan verdubbeld.Terwijl de Livepeer token op 7 augustus nog rond de $4 schommelde, ging hij op 13 augustus rond 2 uur ‘s nachts voor meer dan $9 over de toonbank. Momenteel wordt LTP voor $6,18 verkocht.

Advertentie

Ook SHIB en AKRO gaan hard op Bitvavo

Ook SHIB ging de laatste tijd hard. Echter is de munt de afgelopen week flink in waarde gedaald. In zeven dagen kwam de koers maar liefst 20% lager te staan. Daarentegen staat de koers nog steeds 8,2% hoger dan een maand geleden. De recente volatiliteit van de munt is te danken aan de lancering van het nieuwe SHIB netwerk, genaamd Shibarium.

Twee andere munten die heel hard gaan op Bitvavo zijn sui (SUI) en akropolis (AKRO). De akropolis token is de afgelopen maand maar liefst 104% in waarde gestegen. Bitvavo handelaars hebben met de munt een mooie winst kunnen pakken. Vandaag is de munt echter met 2,2% in waarde gedaald.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie