Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2023 10:51 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 10:51

Cardano zakt, flare crasht, maar luna classic en deze crypto stijgen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt stijgt plotseling hard, deze koers stijgt zelfs 75%

Foto: Avi Rozen/Shutterstock

Na de groene start van de week is de rust weer even teruggekeerd op de crypto markt. De hoop op een zogeheten Altcoin seizoen, of altseizoen, lijkt weer snel af te nemen, maar er wordt desondanks meer volatiliteit nog deze week verwacht.

Opvallend is dat veel koersen vooralsnog aan hun recente stijging vasthouden en niet onmiddellijk omlaag corrigeren. Desondanks hebben we enkele uitschieters vandaag aan beide de groene en rode kanten. De totale marktkapitalisatie komt op $888 miljard uit, ongeveer de dezelfde waarde als 24 uur geleden.

Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

Bitcoin koers houdt stand

Nadat bitcoin (BTC) door $17.000 brak kwam de koers, zoals verwacht, snel veel weerstand tegen tussen $17.200 en $17.400. Alhoewel de koers iets achterbleef toen de altcoins gisteren hard stegen, houdt bitcoin opvallend sterk stand. Ondertussen zien we mogelijk de eerst tekenen van een ontwaking van de bitcoin whales.

Advertentie

Ethereum blijft voorzichtig stijgen

Ethereum (ETH) trok al iets sterker aan dan bitcoin en schoot gisterenavond kort boven $1.340 uit voordat de koers terugviel naar $1.320. Desondanks was dat hoger dan een dag daarvoor en vanochtend is de koers alweer voorzichtig aan het stijgen. ETH tikt momenteel $1.330 aan en staat daarmee 0,7% in de plus vandaag.

Eerste ethereum-ETF handelkosten zijn bekendgemaakt
Eerste ethereum-ETF handelkosten zijn bekendgemaakt

Crypto top 10 zakt iets, cardano zakt het meest

Ook de rest van de top 10 ziet de rust even terugkeren, al kleurt de meerderheid rood. Dogecoin (DOGE) staat met $0,0767 alsnog 0,4% in de plus. Ripple (XRP) probeert de $0,35 te heroveren en staat slechts 0,4% in het rood vandaag.

Binance coin (BNB) zakt met 1,4% naar $276 en polygon (MATIC) met 1,8% naar $0,85. Cardano (ADA) staat echter 3,3% in de min vandaag, maar steeg zondagnacht dan ook zeer hard. Vooralsnog houdt ADA boven $0,31 stand.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ook solana houdt nog stand

Vlak buiten de top 10 vinden we solana (SOL), die begin deze week zelfs nog harder dan ADA steeg. Vandaag staat SOL echter 2% in de min, maar de koers lijkt vooralsnog stand te houden boven $16 en dat is een stuk hoger dan verwacht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lido, gala, lunc en aptos hardste stijgers crypto top 100

Vervolgens hebben we nog een handjevol harde stijgers vandaag in de top 100. Zo staat lido (LDO) weer 6,5% in de plus en inmiddels zelfs 100% sinds de jaarwisseling.

Een koers die de laatste tijd zelfs nog harder stijgt is gala (GALA). De GALA koers staat ten opzichte van een week geleden maar liefst 140% in de plus en vandaag wederom 14%. GALA kwam gisterenavond weer de top 100 binnen.

Toch blijft het daar niet bij. Terra luna classic (LUNC) trek took weer sterk aan en staat vandaag maar liefst 18,5% in de plus. De hardste stijger uit de top 100 is vandaag aptos (APT). De APT koers zakt momenteel van $5,85 naar $5,75, maar staat daarmee alsnog bijna 40% in de plus vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zilliqa en flare hardste dalers crypto top 100

Toch hebben we ook meerdere rode koersen vandaag. Aan de top hiervan vinden we vandaag zilliqa (ZIL) iets corrigeren van zijn enorme stijging van gisteren. De ZIL koers stond gisteren meer dan 50% in de plus, maar staat vandaag 8% in de min en komt op $0,0244 uit.

Dan hebben we nog een nieuwkomer in de top 100: flare network (FLR). De langverwachte airdrop vond gisteren eindelijk na 2 jaar plaats, maar de koers maakte vervolgens onmiddellijk een duik van 75% en hangt momenteel net onder $0,04.

Ethereum ETF’s goedgekeurd, welke coins zijn nu aan de beurt?
Ethereum ETF's goedgekeurd, welke coins zijn nu aan de beurt?

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie