Timo Bult Timo Bult
13/06/2022 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 09:30

Celsius crasht 50% na staken opnames, stuurt $250 miljoen bitcoin naar FTX

Nieuws
Celsius staakt opnames en stuurt $250 miljoen bitcoin naar FTX

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

Het zijn chaotische tijden in cryptoland. De koersen dalen enorm en dat leidt bij een aantal platformen voor problemen, waaronder crypto leenplatform Celsius. Uit recente gegevens blijkt namelijk dat dit platform honderden miljoenen dollars aan wrapped bitcoin (wBTC) en ethereum (ETH) naar crypto exchange FTX heeft verstuurd. Daarnaast kondigde Celsius aan dat klanten voor onbepaalde tijd hun crypto niet kunnen opnemen van het platform. Wat is hier aan de hand?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Celsius staakt crypto opnames klanten

Te beginnen met het crypto nieuws dat Celsius de opnames van het platform heeft gestaakt. In een tweet schrijft het platform het volgende:

“Celsius Network pauzeert alle opnames, swaps en overschrijvingen tussen accounts. Handelen in het belang van onze gemeenschap is onze topprioriteit. Onze activiteiten gaan door en we zullen informatie blijven delen met de gemeenschap.”

De reden van deze ingrijpende actie zijn de “extreme marktomstandigheden” en om “Celsius in een betere positie te brengen om te voldoen aan de opnameverplichtingen.”

Advertentie

Grote hoeveelheid bitcoin en ethereum naar FTX

Het bovenstaande nieuws wordt extra opvallend in combinatie met transacties die Celsius heeft verstuurd richting FTX. Het zou onder andere 9.500 wBTC ter waarde van ongeveer $250 miljoen hebben opgenomen uit decentralized finance (DeFi) platform Aave en deze vervolgens naar FTX hebben verstuurd. Ditzelfde deed het met bijna $75 miljoen aan ethereum.

In plaats voor de bovengenoemde crypto heeft Celsius sinds zondag nu $222 miljoen aan stablecoins vastgezet op Aave. Het lijkt er dus op dat het meer stablecoins heeft vergaard om zo de liquiditeit van het platform te waarborgen. In een situatie waarin Celsius gebruikers massaal stablecoins zouden willen opnemen dan zou Celsius dat aanvankelijk niet aan hebben gekund, zo lijkt het.

Waarom stijgt bitcoin vandaag? Dit zijn drie mogelijke redenen
Waarom stijgt bitcoin vandaag? Dit zijn drie mogelijke redenen

Celsius koers 52% in het rood

Kortom, het lijkt erop dat Celsius eraan werkt om zijn positie te verbeteren en zo aan zijn opnameverplichtingen te kunnen voldoen, zoals het zelf in de aankondiging stelde. Desalniettemin zijn de enorme transacties, zonder enige informatie vanuit Celsius zelf, zorgwekkend voor de community.

De koers van celsius (CEL), de crypto van het leenplatform, staat door het recente nieuws en de algemene marktomstandigheden maar liefst 52% in de min over de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie