Kevin Schijven Kevin Schijven
01/05/2022 11:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2022 11:08

Crypto als XRP en cardano daalden meer dan 30% in april

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Bitcoin (BTC) valt naar de onderkant van een cruciale grens, maar veel altcoins daalden afgelopen nacht nog een stuk harder. Veel cryptocurrencies verloren zelfs 30% of meer van hun waarde in april, wat historisch gezien juist een groene maand was voor de markt. De totale marktkapitalisatie van alle crypto komt vandaag op $1,80 biljoen uit, een daling van 2,8% vandaag en zelfs 18% deze maand.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum daalt met 16% in april

Ethereum (ETH) verloor begin april grip op $3.500 en kon gisterenavond ook niet aan $2.800 vasthouden. ETH dipte even naar $2.730 afgelopen nacht en herstelde vanochtend naar $2.770. Daarmee staat ETH vandaag 2,2% in de min en 16% in de min deze maand.

Advertentie

DOGE & BNB hielden het best stand in april

Dogecoin (DOGE) kreeg nog een steuntje in de rug afgelopen maand van Elon Musk waardoor de koers iets minder diep in het rood staat als de rest. Toch zakt vandaag met 3% naar $0,131, een verlies van 8% in april. Ook binance coin (BNB) houdt relatief sterk stand, maar zakt alsnog vandaag met 3% en deze maand met 12% naar $385.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB, LUNA, SOL diep in het rood

Dan beginnen de verliezen al snel op te lopen. Shiba inu (SHIB) staat vandaag 5% in de min en deze maand 22,3% en komt nu op $0,000021 uit. Terra (LUNA) zakt vandaag met 4,1% naar $80, waarmee koers 24% in de min staat ten opzichte van een maand geleden. Solana (SOL) daalt vandaag met 4,9% en deze maand met 27% naar $89.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP, ADA, DOT, AVAX daalden het hardst in april

Ripple (XRP) zakt vandaag met 4,5% naar $0,59 en staat daarmee deze maand al 30% in de min. Polkadot (DOT) zakt vandaag met 7% $15 en staat 32,4% in de min ten opzichte van 30 dagen geleden. Cardano (ADA) zakt vandaag met 4,4% en staat deze maand zelfs 35% in de min en komt nu op $0,777 uit. Avalanche (AVAX) was echter de grootste verliezer in april. AVAX staat vandaag 5,1% in de min, maar zelfs 40% deze maand. AVAX probeert momenteel $60 terug te pakken.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers vandaag

Veel harde dalers vandaag. Zo staan enjin (ENJ), aave (AAVE), synthetix (SNX) en klaytn (KLAY) 9% in de min. Theta (THETA), uniswap (UNI), thorchain (RUNE), sandbox (SAND) en helium (HNT) staan al 10% in de min. Decentraland (MANA), fantom (FTM), gala (GALA) en harmony (ONE) staan 11% in demin. Lido (LDO) zakt met 12% en nexo (NEXO) en zilliqa (ZIL) met 13%. Filecoin (FIL) staat zelfs 15% in de min en apecoin (APE) maar liefst 24%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers van april

Deze maand staan eos (EOS), tezos (XTZ), elrond (EGLD), polygon (MATIC) en chainlink (LINK) zo’n 35% in het rood. Algorand (ALGO), cosmos (ATOM), uniswap (UNI), internet computer (ICP), hedera (HBAR), filecoin (FIL) staan zo’n 40% in de min ten opzichte van 30 dagen geleden. Sandbox (SAND), vechain (VET), ethereum classic (ETC) en decentraland (MANA) daalden met ongeveer 45%. Thorchain (RUNE) was de grootste verliezer uit de top 100 in april en staat zelfs 49% in de min.

Toch was er een enkele uitzondering in april: green metaverse token (GMT), ook bekend als STEPN. De GMT koers staat vandaag 8,5% in de min, maar alsnog 60% in de plus ten opzichte van 1 april.

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie