Roy van Krieken Roy van Krieken
15/06/2024 08:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2024 08:29

Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s mogelijk al over 2 weken & meer

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF's zijn nu heel dichtbij, bevestigen insiders

Foto: Tada Images/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ETF’s komen eraan

Spot Ethereum (ETH) ETFs zouden mogelijk al vóór 2 juli in de Verenigde Staten kunnen beginnen met handelen, volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas. Hij baseert zijn voorspelling op de lichte opmerkingen van de SEC over de S-1-aanvragen van de ETF-aanvragers. De SEC heeft op 23 mei acht aanvragen goedgekeurd om spot Ether ETFs te noteren op verschillende Amerikaanse beurzen, maar deze kunnen pas handelen nadat de vereiste S-1-registratieverklaringen zijn goedgekeurd. SEC-voorzitter Gary Gensler suggereerde dat de goedkeuring binnen drie maanden, tegen eind september, zou kunnen plaatsvinden.

Het is nog slechts een voorspelling, maar Balchunas is een van de meest betrouwbare journalisten als het op ETF’s aankomt in de Verenigde Staten.

Advertentie

ex-Binance CEO is steenrijk

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao (CZ) bezit volgens een rapport van Forbes 64% van de circulerende voorraad van Binance Coin (BNB), wat neerkomt op ongeveer 94 miljoen BNB-tokens. Zijn eigendom van 90% van Binance en zijn crypto-bezit geven hem een geschatte nettowaarde van $61 miljard, waarmee hij volgens Forbes de 24e rijkste persoon ter wereld is. In 2023 werd Zhao aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie voor vermeende schendingen van sancties en witwaswetten.

Hij pleitte schuldig en trad af als CEO, en kreeg een boete van $50 miljoen en vier maanden gevangenisstraf. Binance kreeg een boete van $4,3 miljard. Desalniettemin blijft het vermogen van ‘CZ’ werkelijk astronomisch, iets waar hij over een paar maanden weer van kan gaan genieten.

Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties
Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties

El Salvador wil echte ‘Bitcoin bank’

El Salvador’s president Nayib Bukele heeft een voorstel gedaan om particuliere investeringsbanken op te richten die financiële diensten in zowel dollars als Bitcoin zullen aanbieden. Dit voorstel, genaamd Bank for Private Investment (BPI), is bedoeld om de financieringsopties voor investeerders te diversifiëren. De BPI zal niet onderhevig zijn aan dezelfde strenge wetten als traditionele banken en zal minder beperkingen hebben op het verstrekken van leningen en het aangaan van risico’s.

De oprichting van een BPI vereist een minimaal aandelenkapitaal van $50 miljoen en ten minste twee aandeelhouders. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de wetgevers, maar het is opnieuw een stap in de richting van vergaande BTC adoptie door El Salvador.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie