Erik Juffermans Erik Juffermans
14/02/2024 22:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 19:10

Cryptohandelaar verliest door fout tienduizenden euro’s aan ethereum

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cryptohandelaar verliest door fout tienduizenden euro's aan ethereum

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is met overtuiging de grens van $50.000 gepasseerd en daarmee is de euforie op de cryptomarkt terug. Bij een dergelijke euforie hoort gretigheid, ook wel ‘greed’ in crypto termen. Handelaren proberen optimaal te profiteren van een stijgende markt, maar maken hierbij wel eens een slippertje. Zo ook deze handelaar die ruim $100.000 aan transactiekosten spendeerde om vervolgens al z’n geld kwijt te raken.

Miljoenen dollars aan bitcoin verplaatst door Amerikaanse overheid
Miljoenen dollars aan bitcoin verplaatst door Amerikaanse overheid

Poging om te cashen draait uit op pijnlijke faal

Volgens data van Etherscan gaf een cryptohandelaar gisteren $113.000 dollar aan ‘gas fees’ uit bij een transactie van 10 ethereum (ETH) ter waarde van ongeveer $27.000. In al zijn gretigheid en haast gaf de handelaar een gigantische hoeveelheid uit aan gas fees, de transactiekosten op het Ethereum netwerk. Hoe meer gas fees je betaald, hoe meer kans je hebt dat je transactie namelijk snel wordt uitgevoerd.

De handelaar probeerde No Handle (NO) tokens te kopen, een ERC 404 token die gisteren gelanceerd werd. Een flinke gok, zeker als je zoveel uitgeeft aan gas fees, zou je denken. De trade van de handelaar draaide helaas uit op een regelrecht fiasco.

Vlak na de lancering steeg NO van ongeveer $6,80 naar een absurde waarde van $70.000. Vervolgens stortte de waarde ineen en stond binnen een half uur op praktisch $0. De lancering van NO was een klassiek voorbeeld van een rug pull. Dit is een fenomeen waarbij de makers van de token alle tokens in rap tempo verkopen en hierbij alle investeerders belazeren. Op X worden mensen inmiddels gewaarschuwd voor de token.

Wat zijn ERC 404 tokens?

Voor de handelaar is het kwaad helaas al geschiedt. Maar gelukkig verloor hij niet al zijn geld aan het grapje. Op Etherscan is te zien dat het walletadres al meer dan een miljoen dollar verdiende de afgelopen tijd. De handelaar verdiende dit vermogen vooral met het handelen in ERC 404 tokens. 

Maar wat zijn ERC 404 tokens precies? Dit is een nieuwe experimentele tokenstandaard. De standaard probeert ERC 721, dit zijn NFT tokens, te verbinden aan klassieke ERC 20 tokens. Hierdoor krijg je dus een soort combinatie tussen een NFT en een normale token. Met een dergelijke toepassing kunnen mensen bijvoorbeeld een fractie van een NFT bezitten net zoals bij reguliere crypto tokens. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie