Simon Bosch Simon Bosch
10/02/2024 14:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 12:02

Eerste crypto op basis van ERC-404 enorm gestegen – wat is dit?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum prijsstijging tilt winstgevendheid tot grote mijlpaal

Foto: Zixp/Shutterstock

De ontwikkelaars achter Ethereum (ETH) zijn al sinds dag één bezig om het netwerk uit te breiden. Hiervoor bestaan de Ethereum Improvement Proposals (EIP), die inmiddels al bestaat uit een lange lijst met verbeteringen.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

NFT’s, maar toch ook weer niet

Deze verbeteringen staan bekend als Ethereum Requests for Comments (ERC-standaarden). Elk verzoek krijgt een nummer. Zo heeft de toevoeging van altcoins op Ethereum de naam ERC-20 gekregen, en de standaard voor non-fungible tokens (NFT’s) heet ERC-721. Vorig jaar kwamen ontwikkelaars met een wel erg opmerkelijk idee; een soort on-chain rechtbank waarmee conflicten rondom smart contracts opgelost kunnen worden.

Eind vorige week zagen de eerste ‘ERC-404-tokens’ het levenslicht. ERC-404 is een standaard die ERC-20 en ERC-721 met elkaar combineert. In feite betekent het dat meerdere wallets hiermee stukjes van één enkele NFT kunnen bezitten. NFT’s kunnen met deze standaard dus op een fractionele manier worden verhandeld, en lijken dus meer op reguliere altcoins. Echter is de onderliggende basis een NFT.

Advertentie

ERC-404 hype slaat aan; exchanges doen mee

Vooralsnog gaat het om niet meer dan een voorstel. ERC-404-ontwikkelaar ctrl verklaarde aan Cointelegraph dat een EIP goedkeuren ‘één van de meest bureaucratische dingen is die je kunt doen.’ Hij liet maar weinig los over de standaard en wie er allemaal aan werkt, maar er is al een experimentele token die zelfs al verhandeld wordt genaamd Pandora (PANDORA).

Volgens CoinGecko heeft deze altcoin momenteel een marktwaarde van zo’n 186 miljoen dollar. Afgelopen vrijdag piekte de token op een koers van ruim 32.000 Amerikaanse dollar, en het handelsvolume ligt al een aantal dagen op tientallen miljoenen dollars. De koers ligt zo hoog omdat er maar 10.000 tokens zijn.

Het experiment trok al snel de aandacht van andere ontwikkelaars, die elk hun eigen projecten hebben geïntroduceerd op concurrerende blockchains zoals Solana (SOL) en Arbitrum (ARB). Zelfs sommige crypto exchanges hebben al aangekondigd vanaf nu ERC-404-tokens te ondersteunen, waaronder Binance en OKX. Vooralsnog zijn de tokens vrij speculatief, maar dat zou in de nabije toekomst kunnen veranderen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie