Max ten Hoedt
25/03/2024 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 18:49

Elon Musk stelt vragen over Ethereum-oprichter

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Elon Musk advierte de las estafas con cryptos: no habrá

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Het promoten van crypto exchanges gebeurt al sinds jaar en dag via social media-platformen als X (voorheen Twitter). Medewerkers van cryptobedrijven geven updates over hun eigen investeringen, voorspellingen van cryptomunten of maken openlijk reclame.

De laatste tijd laat Vitalik Buterin, oprichter van het Ethereumplatform (ETH), niet meer zo vaak van zich horen op X. Ook de eigenaar van X, Elon Musk, merkte dit op. Hij liet in een bericht weten nieuwsgierig te zijn naar de reden achter de radiostilte van Buterin.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

CEO Tesla wil oprichter Ethereum terug op platform

Musk reageerde op zijn eigen platform X op een bericht van Autism Capital, een X-account met meer dan 260 duizend volgers. Autism Capital merkte op dat Vitalik Buterin niet langer op X actief was.

Hoewel Autism Capital in de tweet duidelijk maakte van mening te zijn dat Buterin terug moet komen naar X, blijft Musk neutraal. Hij vraagt zich openlijk af waarom de Canadees-Russische Buterin überhaupt weg is gegaan.

Advertentie

X (Twitter) niet langer geschikt voor crypto

Buterin merkte in februari al op dat Farcaster, een gedecentraliseerd social media-platform dat veelal om crypto draait, steeds beter aan het functioneren is. Farcaster wordt door een veel kleinere groep mensen gebruikt, waardoor discussies makkelijker gevoerd kunnen worden zonder dat daar tal van memes, trolls en bots doorheen twitteren.

Het platform steeg de afgelopen weken flink in populariteit. Dit lijkt te maken te hebben met de toevoeging van frames, een aparte chat-room onder posts die te vergelijken zijn met de threads onder X-berichten. Deze groei in populariteit is volgens het platform zelf terug te zien in het aantal gebruikers.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Weinig vertrouwen in crypto-variant X

Autism Capital zegt in dezelfde tweet geen toekomst te zien in Farcaster. In de tweet wordt vermeld dat Farcaster de culture war tegen X zal gaan verliezen. Als Buterin het bereik van zijn platform wil laten groeien, doet hij er volgens Autism Capital beter aan om dit op X te blijven doen. Op Farcaster beschikt Buterin momenteel over zo’n 180 duizend volgers, terwijl hij op X per bericht 5,1 miljoen volgers zou bereiken.

Dat Buterin niet bijzonder positief over X te spreken is, is niet nieuw. Vorig jaar september raakte het X-account van de Ethereumfanaat gehackt waarna de hackers middels een kwaadaardige link meer dan 700 duizend dollar van zijn volgers afpakten.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie