Erik Juffermans Erik Juffermans
19/01/2023 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 17:25

Enorme Australische bank lanceert eigen stablecoin op Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Enorme Australische bank lanceert eigen stablecoin op Ethereum

Foto: Robyn Mackenzie/Shutterstock

Het is de laatste tijd geen verrassing meer; steeds meer banken en overheidsinstanties zijn druk bezig zijn met de ontwikkeling van een stablecoin. Zo staat ook de National Australia Bank (NAB) op het punt haar eigen stablecoin uit te rollen. De stablecoin, AUDN genaamd, zal naar verwachting ergens in het midden van 2023 in gebruik genomen worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Australische banken zetten in op blockchain

De National Australia Bank is een van de vier grootste banken in Australië, maar het is niet de eerste Australische bank die een stablecoin lanceert. Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) ging NAB afgelopen maart al voor. Toen werden er 30 miljoen stablecoins verbonden aan de bank uitgegeven.

Deze week volgt uit een officieel rapport van de Australian Financial Review dat AUDN gebruik zal maken van de Ethereum (ETH) en Algorand (ALGO) blockchains. De stablecoin zal voornamelijk gebruikt worden voor internationale transacties en carbon credit trading. Daarnaast is AUDN is één op één gedekt door de Australische dollar. Chief innovation officer van NAB, Howard Silby, is optimistisch over het gebruik van blockchain technologie.

“We zijn ervan overtuigd dat bepaalde componenten van blockchain technologie de toekomst gaan vormen van finance. In onze optiek heeft blockchain de potentie om snelle, transparante en inclusie financiële mogelijkheden te realiseren.”

Blockchain is superieur

Zoals gezegd is NAB de tweede van de vier grote Australische banken die een stablecoin lanceert. Aanvankelijk hadden deze vier banken echter een gezamenlijk plan om een nationale stablecoin te ontwikkelen. Dit plan liep echter in de soep. De banken zaten niet op één lijn en bevonden zich daarnaast in verschillende fases wat betreft adoptie en strategie.

Directeur van de Australische tak van crypto exchange Kraken, Jonathon Miller, meent dat banken beginnen met het herkennen van de waarde van blockchain technologie. Hij verwacht dat deze trend niet zal afremmen.

“De adoptie van crypto technologie door toonaangevende financiële instituties zoals ANZ en NAB is een herkenning van het voordeel dat blockchain technologie heeft over traditionele betaalsystemen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie