Erik Juffermans Erik Juffermans
19/01/2023 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 17:25

Enorme Australische bank lanceert eigen stablecoin op Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Enorme Australische bank lanceert eigen stablecoin op Ethereum

Foto: Robyn Mackenzie/Shutterstock

Het is de laatste tijd geen verrassing meer; steeds meer banken en overheidsinstanties zijn druk bezig zijn met de ontwikkeling van een stablecoin. Zo staat ook de National Australia Bank (NAB) op het punt haar eigen stablecoin uit te rollen. De stablecoin, AUDN genaamd, zal naar verwachting ergens in het midden van 2023 in gebruik genomen worden.

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Australische banken zetten in op blockchain

De National Australia Bank is een van de vier grootste banken in Australië, maar het is niet de eerste Australische bank die een stablecoin lanceert. Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) ging NAB afgelopen maart al voor. Toen werden er 30 miljoen stablecoins verbonden aan de bank uitgegeven.

Deze week volgt uit een officieel rapport van de Australian Financial Review dat AUDN gebruik zal maken van de Ethereum (ETH) en Algorand (ALGO) blockchains. De stablecoin zal voornamelijk gebruikt worden voor internationale transacties en carbon credit trading. Daarnaast is AUDN is één op één gedekt door de Australische dollar. Chief innovation officer van NAB, Howard Silby, is optimistisch over het gebruik van blockchain technologie.

“We zijn ervan overtuigd dat bepaalde componenten van blockchain technologie de toekomst gaan vormen van finance. In onze optiek heeft blockchain de potentie om snelle, transparante en inclusie financiële mogelijkheden te realiseren.”

Blockchain is superieur

Zoals gezegd is NAB de tweede van de vier grote Australische banken die een stablecoin lanceert. Aanvankelijk hadden deze vier banken echter een gezamenlijk plan om een nationale stablecoin te ontwikkelen. Dit plan liep echter in de soep. De banken zaten niet op één lijn en bevonden zich daarnaast in verschillende fases wat betreft adoptie en strategie.

Directeur van de Australische tak van crypto exchange Kraken, Jonathon Miller, meent dat banken beginnen met het herkennen van de waarde van blockchain technologie. Hij verwacht dat deze trend niet zal afremmen.

“De adoptie van crypto technologie door toonaangevende financiële instituties zoals ANZ en NAB is een herkenning van het voordeel dat blockchain technologie heeft over traditionele betaalsystemen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie