Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/04/2024 21:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2024 18:49

Ethereum beleeft sterke groei in Q1 met winsten van $370 miljoen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum beleeft sterke groei in Q1 met winsten van $370 miljoen

Foto: issaro prakalung/Shutterstock

Hoewel Ethereum (ETH) nu een correctie ondergaat, kunnen we over het algemeen stellen dat het eerste kwartaal van 2024 een succes was. Het platform heeft namelijk zijn winst in het eerste kwartaal van 2024 zien verdrievoudigen.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Het Ethereum netwerk in cijfers

Volgens data van analyse platform Coin98 Analytics, sprong de winst van het netwerk naar bijna $370 miljoen. Het komt neer op een indrukwekkende toename van 210% ten opzichte van de $119 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De totale omzet uit alleen de transactiekosten daarentegen kwam uit op $1,2 miljard. Het is een stijging van 155% vergeleken met het eerste kwartaal van 2023. De forse toename is een teken van groeiende vraag naar het platform. Gebruikers zijn, ondanks de variabele transactiekosten, bereid om deze te betalen en om deel te nemen aan het netwerk.

Deze toename is ook te zien in het feit dat het eerste kwartaal van 2024 Ethereum meer dan 107 miljoen transacties registreerde. Dit is een stijging van 8,4% vergeleken met het voorgaande kwartaal.

ETH is koploper in DeFi

Een ander gebied van groei is te vinden zijn gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen, waar de totale waarde vergrendeld (TVL) in het ecosysteem met 86% steeg. Het totaal kwam uit op bijna $56 miljard. Daarmee blijft het platform de leider binnen de sector.

Bovendien blijven Ethereum gebaseerde stablecoins populair in verschillende DeFi protocollen. Tether (USDT) en USDC staan hierbij voorop en groeien in marktkapitalisatie. USDT zag een toename van 14% in marktwaarde, terwijl USDC een groei van 23% noteerde sinds het vorige kwartaal

Advertentie

Ethereum upgrade

Terwijl het netwerk weer een opleving doormaakt, blijven ontwikkelaars op de achtergrond hard aan het werk. Zo lanceert Ethereum binnenkort de ‘Purge’-fase die gericht is op het stroomlijnen van het netwerk. De upgrade belooft het platform eenvoudiger, schaalbaarder en beter toegankelijk te maken.

De ontwikkeling werd op X aangekondigd door mede-oprichter Vitalik Buterin. Het beoogt zijn doel door de opslagvereisten voor node operators aanzienlijk te verlagen en door de hoeveelheid opgeslagen historische data te verminderen. Daarmee komt er een limiet aan de opslag van historische data, waardoor blocks geen informatie ouder dan een jaar hoeven te behouden.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie