Ivo Melchers Ivo Melchers
10/11/2023 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 11:37

Ethereum beursfonds mogelijk volgend jaar al op de markt, aldus analist

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum beursfonds mogelijk volgend jaar op de markt, aldus analist

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Vanmorgen kwam het nieuws naar buiten dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag heeft ingediend om een ethereum (ETH) beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren. De financiële reus, die meer dan 9 biljoen dollar onder beheer heeft, voegt zich bij vijf andere vermogensbeheerders die een poging wagen. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft veel vertrouwen in de komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor ethereum.

Bitcoin koers naar $93.000 door dit patroon? Dit zijn de mogelijkheden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Goedkeuring ETH beursfonds

Balchunas heeft in een recente podcast van The Defiant gereageerd op de recente ethereum spot-ETF aanvraag van BlackRock. ‘’Gebaseerd op het traject dat potentiële bitcoin ETF-uitgevers hebben doorlopen, zou de SEC een ether ETF op de spotmarkt moeten goedkeuren’’, aldus Balchunas.

BlackRock is een van de vele kanshebbers voor een bitcoin (BTC) beursfonds en heeft zijn zinnen nu dus ook op de nummer twee crypto van de industrie gezet. Net als bij bitcoin beschikken de Verenigde Staten momenteel uitsluitend over ethereum ETF’s die op futures zijn gebaseerd. Sinds maandag 2 oktober zijn er maar liefst negen dergelijke beursfondsen voor ethereum verhandelbaar in de VS.

Volgens Balchunas zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om deze reden nu ook een op spot gebaseerde ETF voor ethereum goedkeuren:

‘’Ik zie geen reden voor hen om ether te weigeren aangezien ze ether-futures hebben goedgekeurd. Ze zouden zichzelf open kunnen stellen voor nog een rechtszaak.’’

De gedachtegang van Balchunas komt met name voort uit het oordeel van de D.C. Circuit Court of Appeals van augustus dat de SEC ‘’willekeurig en onredelijk’’ was in haar beslissing om de bitcoin ETF-poging van crypto-vermogensbeheerder Grayscale af te wijzen. Dit besluit is gebaseerd op het feit dat de toezichthouder wel bitcoin futures-ETF’s heeft goedgekeurd.

Een ethereum spot-ETF biedt een gereguleerde en eenvoudige manier om blootstelling tot ethereum te genereren. Dit type ETF houdt daadwerkelijke fysieke bitcoins aan en dus zijn de aandelen rechtstreeks verbonden met de ethereum koers. Een ethereum futures-ETF daarentegen belegt in ethereum-futurescontracten.

ETH beursfonds ‘’ergens halverwege tot eind 2024’’

Balchunas zei dat de goedkeuring van een spot ethereum-ETF waarschijnlijk na de lancering van een bitcoin spot-ETF zal komen, ergens halverwege tot eind 2024.

Balchunas heeft al vaker zijn visie uitgesproken dat er een 90 procent kans is dat de SEC vóór 10 januari alle bitcoin ETF-aanvragen, waaronder die van BlackRock, goed zal keuren. Ethereum zal naar zijn mening dus snel bitcoin opvolgen in die zin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie