Ivo Melchers Ivo Melchers
19/12/2023 11:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 09:23

Ethereum beursfondsen laten langer op zich wachten

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum beursfondsen laten langer op zich wachten

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Terwijl de focus van het crypto-land volledig bij Bitcoin (BTC) beursfondsen ligt, is er ook een gelijksoortige race gaande voor Ethereum (ETH). In deze lopende strijd heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besluiten voor diverse aanvragen uitgesteld.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum spot-ETF’s in de wacht

De financiële waakhond heeft besloten de deadlines voor de beoordeling van talloze spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen naar voren te schuiven. Bloomberg ETF-analist James Seyffart bracht gisteravond de ontwikkelingen aan het licht op sociale mediaplatform X.

Allereerst werd de uitstel voor vermogensbeheerder Hashdex en crypto-verdmogensbeheerder Grayscale naar buiten gebracht door Seyffart. Het uitstel kwam enigszins uit een onverwachte hoek aangezien de tussentijdse deadline voor Hashdex op 1 januari stond en voor Grayscale op 25 januari

Enkele uren later bracht Seyffart zijn 68,5 duizend X-volgers op de hoogte van het uitstel voor zowel VanEck als de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21 Shares. Van Eck kon uiterlijk 25 december een reactie verwachten van de SEC en voor ARK Invest en 21Shares stond de deadline op 26 december.

Voor alle aanvragen is het besluit van de SEC wat aan de vroege kant, maar de aankomende feestdagen spelen hierbij vanzelfsprekend een rol. Bovendien lag een uitstel op zichzelf volledig in lijn met wat werd verwacht.

Advertentie

Eerst Bitcoin ETF, dan Ethereum

Zoals gezegd is de markt op het moment met name bezig met de mogelijke introductie van een lading Bitcoin beursfondsen. In totaal liggen er 13 aanvragen bij de SEC en alle ogen zijn gericht op begin januari voor een mogelijke massa-goedkeuring.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft eerder al de verwachting uitgesproken dat de SEC ‘’ergens halverwege tot eind 2024’’ een spot-ETF voor ethereum goed zal keuren.

Voor Bitcoin hebben analisten hun ogen gericht op maandag 8, dinsdag 9 of woensdag 10 januari. Op 10 januari valt namelijk de allerlaatste deadline voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie