Tim Kamp Tim Kamp
06/01/2024 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 08:05

Ethereum ETF verwacht in 2024 volgens SEC-analist

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Waarom een Ethereum ETF nog jaren kan duren volgens beleggingsfonds

Foto: AevanStock/Shutterstock

Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart is er een grote kans is dat er in 2024 een Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) wordt gelanceerd. Dat blijkt uit een analyse van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), aldus een SEC-analist.

Nieuw Ethereum project ‘Starknet’ start vandaag met airdrop programma
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum ETF dit jaar

De SEC-commodity-analist, wiens naam niet is onthuld, heeft schijnbaar positieve signalen opgevangen met betrekking tot de goedkeuring van een Ethereum ETF. Deze ontwikkeling komt op een moment dat de markt voor ETF’s in de wereld van crypto steeds een gebruikelijker onderwerp wordt, met de Bitcoin ETF om de hoek.

De analist van de SEC zou het als zeer waarschijnlijk beschouwen dat de Ethereum ETF zijn debuut zal maken in 2024. Vorig jaar heeft de SEC ether (ETH) erkend als een grondstof toen ze de goedkeuring gaf voor exchange-traded funds (ETF’s) op basis van Ether-futures. Volgens Seyffart suggereert dit dat de lancering van een spot ETF-variant waarschijnlijk dit jaar zal plaatsvinden.

Een Ethereum ETF zou beleggers in staat stellen om direct blootstelling te krijgen aan de prijsbewegingen van ethereum zonder de digitale valuta zelf te bezitten. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar gevarieerde investeringsmogelijkheden in hun portefeuille.

Advertentie

Seyffart voorspelt spoedige ontwikkelingen

Tijdens een webinar maakt Seyffart een toespeling op de goedkeuring van Ether-futures ETF’s in oktober 2023. Hij merkte op dat de SEC de classificatie van de munt niet betwistte tijdens het ETF-registratieproces bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

“De CFTC noemt Ethereum zonder aarzeling een grondstof. Ze noemen het geen effecten”, start de Bloomberg-analist in het besloten webinar op 4 januari.

“De SEC heeft Ethereum-futures ETF’s goedgekeurd. Dus opnieuw zal Gary Gensler (voorzitter SEC) niet expliciet zeggen of Ethereum als effecten of als grondstof wordt beschouwd, maar door die Ethereum-futures ETF’s goed te keuren, accepteren ze impliciet die Ethereum-futures als termijncontracten voor grondstoffen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie