Tim Kamp Tim Kamp
06/01/2024 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 08:05

Ethereum ETF verwacht in 2024 volgens SEC-analist

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s uitgesteld: SEC zorgt voor nieuwe vertraging

Foto: AevanStock/Shutterstock

Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart is er een grote kans is dat er in 2024 een Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) wordt gelanceerd. Dat blijkt uit een analyse van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), aldus een SEC-analist.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ETF dit jaar

De SEC-commodity-analist, wiens naam niet is onthuld, heeft schijnbaar positieve signalen opgevangen met betrekking tot de goedkeuring van een Ethereum ETF. Deze ontwikkeling komt op een moment dat de markt voor ETF’s in de wereld van crypto steeds een gebruikelijker onderwerp wordt, met de Bitcoin ETF om de hoek.

De analist van de SEC zou het als zeer waarschijnlijk beschouwen dat de Ethereum ETF zijn debuut zal maken in 2024. Vorig jaar heeft de SEC ether (ETH) erkend als een grondstof toen ze de goedkeuring gaf voor exchange-traded funds (ETF’s) op basis van Ether-futures. Volgens Seyffart suggereert dit dat de lancering van een spot ETF-variant waarschijnlijk dit jaar zal plaatsvinden.

Een Ethereum ETF zou beleggers in staat stellen om direct blootstelling te krijgen aan de prijsbewegingen van ethereum zonder de digitale valuta zelf te bezitten. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar gevarieerde investeringsmogelijkheden in hun portefeuille.

Advertentie

Seyffart voorspelt spoedige ontwikkelingen

Tijdens een webinar maakt Seyffart een toespeling op de goedkeuring van Ether-futures ETF’s in oktober 2023. Hij merkte op dat de SEC de classificatie van de munt niet betwistte tijdens het ETF-registratieproces bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

“De CFTC noemt Ethereum zonder aarzeling een grondstof. Ze noemen het geen effecten”, start de Bloomberg-analist in het besloten webinar op 4 januari.

“De SEC heeft Ethereum-futures ETF’s goedgekeurd. Dus opnieuw zal Gary Gensler (voorzitter SEC) niet expliciet zeggen of Ethereum als effecten of als grondstof wordt beschouwd, maar door die Ethereum-futures ETF’s goed te keuren, accepteren ze impliciet die Ethereum-futures als termijncontracten voor grondstoffen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie