Roy van Krieken Roy van Krieken
25/01/2024 22:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 17:56

Ethereum ETF’s op de horizon: wat verwachten crypto experts

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
ethereum-ETF-expert-ETH

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

De wereld van cryptocurrencies blijft evolueren met de recente goedkeuring van 11 spot bitcoin (BTC) ETFs, een ontwikkeling die vanzelfsprekend de aandacht nu richt op Ethereum (ETH). Experts en analisten zijn verdeeld over de vraag of 2024 het jaar zal zijn waarin een spot Ethereum ETF wordt goedgekeurd. Met een groeiende interesse vanuit instituten lijkt de vraag naar een dergelijke ETF aanzienlijk. Echter, de goedkeuring is geen uitgemaakte zaak.

Ethereum ETF’s zullen geen knallende start beleven, denkt Binance CEO
Ethereum ETF’s zullen geen knallende start beleven, denkt Binance CEO

Ethereum ETF’s en de SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich nog niet uitgelaten over de status van ether als een security, ofwel effect, een belangrijke factor in de overweging voor een ETF-goedkeuring. De recente goedkeuring van een spot bitcoin ETF, waarbij slechts één stem de doorslag gaf, laat zien dat de weg naar goedkeuring bezaaid is met uitdagingen.

De SEC is namelijk nog niet heel erg overtuigd van de crypto sector. Er zijn nog een heleboel regulatoire obstakels die mogelijk roet in het eten kunnen gooien bij een Ethereum spot ETF.

Advertentie

Optimisme versus realisme

Ondanks deze onzekerheden zijn sommige experts optimistisch. Matt Kunke van GSR schat de kans op goedkeuring in mei op 75%. Hij verwijst naar de overwinning van Grayscale in het Hof van Beroep en de goedkeuring van Ethereum Futures ETF’s als indicatoren. Philippe Bekhazi van XBTO deelt dit optimisme, wijzend op de gelijkwaardige behandeling van bitcoin en ethereum op gereguleerde futuresmarkten als een positief teken. Volgens hen is een Ethereum spot ETF in 2024 dus zeer waarschijnlijk.

Aan de andere kant, biedt James Seyffart van Bloomberg Intelligence een voorzichtigere blik. Met een schatting van 60-65% voor goedkeuring, benadrukt hij dat er duidelijke argumenten zijn voor zowel een bullish als een bearish scenario.

Een kwestie van tijd?

Wat blijft is de spanning tussen de institutionele vraag en de voorzichtigheid van de SEC. Terwijl sommige experts de goedkeuring van een spot Ethereum ETF als onvermijdelijk zien, blijven er bedenkingen over de timing en de voorwaarden waaronder deze zou plaatsvinden. Voor de crypto-gemeenschap en institutionele beleggers blijft de mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF een belangrijk punt van anticipatie en speculatie. Het zou weer een buitengewoon belangrijke stap zijn in de richting van acceptatie door de traditionele wereld van finance.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie