Ivo Melchers Ivo Melchers
24/06/2024 16:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 14:16

‘Ethereum koers kan 30% dalen na lancering ethereum ETF’s’

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
‘Ethereum koers kan 30% dalen na lancering ethereum ETF’s’

Foto: spyarm/Shutterstock

De langverwachte lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt akelig dichtbij te zijn. Meer dan een maand geleden werden zeven ETF-aanvragen goedgekeurd, maar volgende week lijken de beursfondsen eindelijk hun beursintrede te mogen maken. Hoewel het een grote stap voorwaarts markeert voor ethereum, valt het nog te bezien hoe de onderliggende koers zal reageren.

De oprichter van het op crypto gerichte durfkapitaalbedrijf Mechanism Capital denkt dat de ethereum koers een flinke dreun zal krijgen nadat de fondsen gelanceerd zijn. Hij heeft zijn zinnen gezet op een daling van maar liefst 30%.

Crypto Ontbijt: Bitcoin whales kopen massaal in & ETH ETF’s komen eraan
Crypto Ontbijt: Bitcoin whales kopen massaal in & ETH ETF’s komen eraan

Ethereum ETF-lancering dichtbij

Meer dan een maand geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zeven ethereum 19b-4 aanvragen goed, van onder andere giganten als BlacRock en Fidelity. Deze goedkeuring op zichzelf is echter niet genoeg voor de ETF’s om daadwerkelijk gelanceerd te worden. Er moet namelijk tevens overeenstemming bereikt worden over de zogeheten S-1 formulieren, die details over de fondsen bevatten.

Hoewel de tijdlijn voor de goedkeuring van deze S-1 aanvragen lange tijd onduidelijk was, is hier vorige week verandering in gekomen. Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas deelde namelijk de verwachting dat de fondsen op 2 juli hun debuut zullen maken op de handelsbeurzen.

De SEC zou namelijk slechts ‘’vrij lichte’’ feedback hebben verschaft ten aanzien van de herziene S-1 aanvragen. Afgelopen vrijdag hebben alle ETF-uitgevers wederom nieuwe versies ingediend, waardoor een lancering nu aanstaande lijkt.

ETH koers onderuit na noteringen?

Met het huidige sentiment op de cryptomarkt zijn er weinig hoge verwachtingen van de lancering van ethereum ETF’s. Andrew Kang, de oprichter van Mechanism Capital, schetst echter een bijzonder pessimistisch perspectief.

Gisteren deelde Kang op socialmediaplatform X zijn verwachting dat de de ethereum koers na de lancering kan zakken tot een dieptepunt van $2.400. Met een huidige koers van $3.300 zou dit een verdere daling van bijna 30% betekenen.

Verder verwacht Kang dat de ETH-fondsen minder institutioneel kapitaal zullen verwelkomen dat de in januari gelanceerde bitcoin spot ETF’s.

Specifiek denkt kang dat de ethereum ETF’s 15% van de instromen zullen aantrekken die de bitcoin ETF’s hebben gezien. Met deze voorspelling gaat de analist Balchunas en zijn collega James Seyffart achterna, die hun zinnen hebben gezet op een range van 10% – 20%.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie