Roy van Krieken Roy van Krieken
22/06/2024 11:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2024 09:28

Ethereum ETF’s klaar voor lancering in juli: wat kunnen investeerders verwachten?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

De opwinding rondom de lancering van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) bereikt een hoogtepunt. Verschillende vermogensbeheerders hebben hun bijgewerkte voorstellen voor een Ethereum ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Naar verwachting zullen deze ETF’s in de eerste week van juli gelanceerd worden, wat mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de cryptomarkt.

ETH ETF aanpassingen door vermogensbeheerders

Gisteren hebben vooraanstaande vermogensbeheerders zoals VanEck, BlackRock, Grayscale en Invesco Galaxy Digital hun bijgewerkte S-1 registratieverklaringen ingediend bij de SEC. Deze aanpassingen volgen eerdere updates van hun voorstellen in de afgelopen weken. VanEck, bijvoorbeeld, heeft een beheervergoeding van 0,20% aangekondigd voor zijn Ethereum fonds.

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas verhoogt de aankondiging van VanEck de druk op BlackRock om hun kosten onder de 30 basispunten te houden. Dit is een van de laatste stappen voordat de fondsen hun debuut maken op de Amerikaanse beurs. Balchunas voorspelt dat de lancering van deze fondsen in de eerste week van juli zal plaatsvinden, vlak voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

Lancering van de ETH fondsen

De SEC heeft in mei een regelwijziging goedgekeurd die grote vermogensbeheerders toestaat om acht spot Ether ETF’s te noteren en te verhandelen. Deze goedkeuring geldt voor prominente spelers zoals VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise.Daarnaast streeft Hashdex naar goedkeuring voor een nieuwe ETF die zowel bitcoin (BTC) als Ether combineert.

Kortom, een heleboel vermogensbeheerders staan te popelen om Ethereum ETF’s op de markt te brengen.

Gevolgen voor de cryptomarkt

De introductie van Ethereum ETF’s kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de cryptomarkt. ETF’s maken het voor institutionele en particuliere beleggers eenvoudiger om in crypto te investeren zonder daadwerkelijk de onderliggende activa te hoeven bezitten. Dit kan leiden tot een grotere acceptatie en een bredere deelname aan de cryptomarkt.

Als deze ETF’s worden goedgekeurd en gelanceerd, kan dit een nieuwe golf van investeringen in ethereum teweegbrengen, vergelijkbaar met de impact van de eerste bitcoin ETF’s op de markt. Deze beweging kan ook andere vermogensbeheerders aanmoedigen om soortgelijke producten te ontwikkelen, wat uiteindelijk de liquiditeit en stabiliteit van de cryptomarkt kan bevorderen.

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders dit weekend 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe Nederlandse gebruikers ontvangen dit weekend maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie