Erik Juffermans Erik Juffermans
14/10/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 16:05

Ethereum medeoprichter: Crypto zakt omdat ’t “staart van zieke hond” is

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum medeoprichter: Crypto zakt omdat 't

Foto: Javier Brosch/Shutterstock

In een nieuwe interview met Decrypt beschrijft Joseph Lubin, medeoprichter van Ethereum (ETH) en ConsenSys de huidige crypto markt als “de staart van een zieke hond.” Hij wordt gevraagd naar de reden achter de forse koersdalingen van ether en andere cryptocurrencies in de afgelopen maand. In september voltooide Ethereum de langverwachte transitie naar een proof-of-stake (PoS) systeem. Sinds de succesvolle update daalde de koers van ETH met maar liefst 22%.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

De koersdaling van ethereum

De update was een groot succes, zegt Lubin. De koersdaling van ethereum heeft volgens hem dus niet zo veel te maken met de technische aspecten gerelateerd aan de merge update.

“Ik heb op meerdere plekken rondgevraagd of er ergens mankementen zijn opgetreden na de merge. Voor zover ik weet zijn er geen problemen.” 

Aldus Lubin, CEO van ConsenSys. Lubin geeft als reden voor de koersdaling van ethereum onder andere het onvermijdelijke sell the news phenomeen. Ook benoemt hij de acties van een groot aantal voormalige ether miners. Deze verkochten een groot deel van hun ETH toen hun mining rigs niet meer gebruikt konden worden voor ethereum na de merge. Maar de voornaamste reden is volgens Lubin het huidige macro-economische klimaat.

Is dit het einde voor crypto?

“De economie is stuk, en die blijft voorlopig nog wel even stuk. Dus we [crypto sector] blijven de staart van een zieke hond: de globale economie. Maar ons ecosysteem en ons bedrijf doet het goed. Zelfs zonder de hoge volumes en intensiteit van voorheen. Iedereen focust op ontwikkelen.”

Lubin’s uitleg is in lijn met die van vele prominente figuren in de crypto sector. De inflatie en de Amerikaanse renteverhogingen, maar ook de globale omstandigheden zoals de oorlog in Oekraïne, en de nasleep van de pandemie, zijn allemaal factoren die meespelen.

Volgens de oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko kan de crypto bear-markt nog wel even duren.

“Op basis van de macro situatie gok ik dat dit nog wel 12 tot 18 maanden gaat duren. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. In de vorige bear markt waren er een hoop projecten die bleven ontwikkelen en focussen op hun doelen, en veel hiervan hadden grote successen.”

Zolang inflatie hoog blijft zal de crypto markt in een penibele situatie blijven verkeren. Maar Lubin en andere ontwikkelaars blijven optimistisch over de toekomst van de crypto industrie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie