Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
10/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 06:00

Ethereum oprichter betrokken bij reusachtige COVID–19 donatie

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Tasty Photo

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, is van plan een extra donatie van $100 miljoen voor COVID-19 onderzoek. De gift wordt gedaan in samenwerking met mede-oprichter van Polygon (MATIC), Sandeep Nailwal. 

De excentrieke Rus maakte het nieuws bekend via een Twitter bericht. Het geld is afkomstig van de CryptoRelief fonds en wordt geleid door Sandeep. $90 miljoen zal direct uit de pot van de fonds komen. Vitalik zal daar zelf nog eens $10 miljoen bovenop doen. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

CryptoRelief en Shiba Inu

Vitalik Buterin benadrukte in zijn aankondiging de noodzaak voor een wereldwijde aanpak van COVID-19. Volgens hem zijn wereldwijde wetenschappelijke samenwerkingen en innovaties nodig om toekomstige pandemieën te voorkomen. Een van de huidige problemen die de rus aankaart, zijn lange termijn symptomen die gepaard gaan met Covid. Daarnaast waarschuwt de Ethereum oprichter voor een mogelijke nieuwe “versie 2” variant: 

Covid zal niet vanzelf eindigen en er blijft een risico bestaan dat de pandemie/hyperendemie terugkeert naar een meer acute toestand

Advertentie

Philanthropist Vitalik Buterin

De $100 miljoen donatie is niet de eerste die COVID-19 onderzoekers mogen ontvangen. In januari 2022 doneerde Buterin ook al $100 miljoen. Het opmerkelijke is dat het vermogen van CryptoRelief is opgebouwd door de verkoop van Shiba Inu (SHIB). Buterin ontving namelijk bij de creatie het project als grap 50% van deze tokens. Hiervan is 90%, met een totale waarde destijds van $6 miljard, als het ware verdwenen doordat Vitalik ze heeft geburned. Burning in de context van cryptocurrency verwijst naar het proces van het permanent verwijderen van munten uit de beschikbare circulatie. De overige 10% heeft hij verkocht in 2021. 

De donatie is voor Vitalik niet een eerste. De Ethereum oprichter doneerde 50 ETH en 99 ETH aan respectievelijk Anka Relief en Ahbap die door aardbevingen geraakte mensen in Turkije ondersteunen. Ook doneerde hij $5 miljoen aan “Aid to Ukraine”. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie