Ivo Melchers Ivo Melchers
07/01/2024 21:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 19:11

Ethereum oprichter geeft belangrijk financieel advies

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter geeft belangrijk financieel advies

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), heeft zijn vijf miljoen volgers op sociale mediaplatform X financieel advies meegegeven. In reactie op controversieel advies om ‘’voorzichtig te zijn met diversificatie’’ deelt de crypto-pionier vier belangrijke financiële lessen.

Crypto ontbijt: BTC ETF’s Australië, ETH hint naar altseizoen & meer
Crypto ontbijt: BTC ETF's Australië, ETH hint naar altseizoen & meer

Ethereum oprichter adviseert

Buterin reageert op een X-bericht van Alex Voigt, een Duitse engineer met 114 duizend X-volgers. Voigt bekritiseert de welbekende investeringsstrategie van diversificatie door te verwijzen naar Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft.

Voigt schrijft dat nadat Bill Gates bevriend raakte met Warren Buffet, hij begon zijn portfolio te diversifiëren en Microsoft-aandelen te verkopen. Hij benoemt dat het vermogen van Gates 1,33 biljoen dollar had kunnen zijn als hij deze stap niet zou hebben gezet, in plaats van de huidige 138 miljard dollar. ‘’Wees voorzichtig met diversificatie en met vrienden die het aanbevelen’’, zo concludeert hij.

Volgens Buterin is dit ‘’vreselijk advies’’, en hij deelt vier belangrijke lessen met zijn volgers.

Ten eerste schrijft hij diversificatie juist als goed te beschouwen. Diversificatie verwijst naar het principe van het spreiden van investeringen over verschillende activa of beleggingscategorieën.

Ten tweede moedigt hij mensen aan te sparen. Specifiek geeft hij het advies om het punt te bereiken waarop je genoeg hebt om ‘’meerdere jaren aan uitgaven te dekken’’. ‘’Financiële zekerheid is vrijheid’’, zo vervolgt hij.

Ten derde beveelt hij aan om saai te zijn met het grootste deel van je portfolio. Hiermee doelt hij hoogstwaarschijnlijk naar de strategie van het kiezen van stabiele, minder volatiele beleggingen voor het grootste deel van je investeringen. Binnen het crypto-landschap zul je dan al snel uitkomen bij bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Tot slot raadt hij ten zeerste het gebruik van een hefboom (leverage) af die groter is dan 2x. Hefboom betekent het gebruik van geleend geld om een grotere positie in te nemen dan wat je met je eigen kapitaal zou kunnen kopen.

Advertentie

ENS crypto geprezen door Buterin

Eerder deze week trok Buterin ook al de aandacht door Ethereum Name Service (ENS) te loven op X. Ethereum Name Service, een platform waarmee walletadressen omgetoverd kunnen worden in gemakkelijk leesbare namen, is volgens Buterin ‘’super belangrijk’’.

De ENS koers schoot dankzij Buterin met een indrukwekkende 64 procent de lucht in. Sinds de piek is de koers weliswaar deels gecorrigeerd, maar bdeze ligt nog steeds ongeveer 37 procent boven het niveau van vóór het X-bericht.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie