Ivo Melchers Ivo Melchers
07/01/2024 21:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 19:11

Ethereum oprichter geeft belangrijk financieel advies

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter geeft belangrijk financieel advies

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), heeft zijn vijf miljoen volgers op sociale mediaplatform X financieel advies meegegeven. In reactie op controversieel advies om ‘’voorzichtig te zijn met diversificatie’’ deelt de crypto-pionier vier belangrijke financiële lessen.

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Ethereum oprichter adviseert

Buterin reageert op een X-bericht van Alex Voigt, een Duitse engineer met 114 duizend X-volgers. Voigt bekritiseert de welbekende investeringsstrategie van diversificatie door te verwijzen naar Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft.

Voigt schrijft dat nadat Bill Gates bevriend raakte met Warren Buffet, hij begon zijn portfolio te diversifiëren en Microsoft-aandelen te verkopen. Hij benoemt dat het vermogen van Gates 1,33 biljoen dollar had kunnen zijn als hij deze stap niet zou hebben gezet, in plaats van de huidige 138 miljard dollar. ‘’Wees voorzichtig met diversificatie en met vrienden die het aanbevelen’’, zo concludeert hij.

Volgens Buterin is dit ‘’vreselijk advies’’, en hij deelt vier belangrijke lessen met zijn volgers.

Ten eerste schrijft hij diversificatie juist als goed te beschouwen. Diversificatie verwijst naar het principe van het spreiden van investeringen over verschillende activa of beleggingscategorieën.

Ten tweede moedigt hij mensen aan te sparen. Specifiek geeft hij het advies om het punt te bereiken waarop je genoeg hebt om ‘’meerdere jaren aan uitgaven te dekken’’. ‘’Financiële zekerheid is vrijheid’’, zo vervolgt hij.

Ten derde beveelt hij aan om saai te zijn met het grootste deel van je portfolio. Hiermee doelt hij hoogstwaarschijnlijk naar de strategie van het kiezen van stabiele, minder volatiele beleggingen voor het grootste deel van je investeringen. Binnen het crypto-landschap zul je dan al snel uitkomen bij bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Tot slot raadt hij ten zeerste het gebruik van een hefboom (leverage) af die groter is dan 2x. Hefboom betekent het gebruik van geleend geld om een grotere positie in te nemen dan wat je met je eigen kapitaal zou kunnen kopen.

Advertentie

ENS crypto geprezen door Buterin

Eerder deze week trok Buterin ook al de aandacht door Ethereum Name Service (ENS) te loven op X. Ethereum Name Service, een platform waarmee walletadressen omgetoverd kunnen worden in gemakkelijk leesbare namen, is volgens Buterin ‘’super belangrijk’’.

De ENS koers schoot dankzij Buterin met een indrukwekkende 64 procent de lucht in. Sinds de piek is de koers weliswaar deels gecorrigeerd, maar bdeze ligt nog steeds ongeveer 37 procent boven het niveau van vóór het X-bericht.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie