Ivo Melchers Ivo Melchers
18/10/2023 20:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2023 15:46

Ethereum oprichter reageert op aantijgingen crypto verkoop

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter reageert op aantijgingen crypto verkoop

Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Je hebt het wellicht al vaker voorbij zien komen in het Ethereum nieuws: Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), die ether heeft verstuurd naar een cryptobeurs. Vaak wordt er aangenomen dat de munten in kwestie vervolgens worden gedumpt op de markt. De crypto-pionier heeft nu een boekje open gedaan over het motief achter deze transacties.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ETH donaties

Buterin nam het decentrale social media-platform Warpcast in gebruik om eens en voor altijd een einde te maken aan alle speculatie rondom de vele aan hem gekoppelde ETH-transacties van de afgelopen tijd. De bekende Chinese journalist Colin Wu citeerde eerder vandaag op X, het voormalige Twitter, de uitspraken van Buterin.

Buterin verduidelijkte dat hij sinds 2018 geen ether heeft verkocht voor persoonlijk gewin. Alle transacties hebben namelijk te maken met donaties aan goede doelen of non-profitorganisaties. Hij geeft tevens aan dat toekomstige transacties hoogstwaarschijnlijk voor dezelfde doeleinden zijn.

Specifiek zei Buterin het volgende:

”Als je een artikel ziet met de tekst ‘Vitalik stuurt XXX ETH naar exchange’, ben ik niet aan het verkopen, maar doneer ik het aan een goed doel, een non-profitorganisatie of een ander project, en de ontvanger die verkoopt omdat hij de kosten moet dekken. Ik heb sinds 2018 geen ETH meer verkocht voor persoonlijk gewin.”

Foutieve crypto beschuldiging

Afgelopen maandag kwam Buterin zelfs nog in de schijnwerpers om de vermoedelijke verkoop van een enorme berg ETH. Om precies te zijn werd hij gelinkt aan een transactie ter waarde van 15,43 miljoen USD Coin (USDC) richting de Amerikaanse beurs Gemini. Dit was echter niet het geval.

Het bleek namelijk om een overdracht van fondsen te gaan van Kanro, een liefdadigheidsinstelling voor biotechnologie die hij heeft opgericht, naar een multisig-wallet. Vanuit deze wallet werd op zaterdag 500.000 USDC verstuurd naar Coinbase en op maandag 14,93 miljoen USDC naar Gemini. Dit liet de bekende journalist Colin Wu weten op X.

De afgelopen tijd zijn er bijzonder veel transacties van Buterin aan het licht gebracht. Zo verstuurde hij begin oktober en eind september respectievelijk 600 en 400 ETH naar Coinbase. In totaal is er in september zelfs voor 3,9 miljoen dollar aan fondsen verstuurd vanuit de wallet van Buterin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie