Ivo Melchers Ivo Melchers
18/10/2023 20:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2023 15:46

Ethereum oprichter reageert op aantijgingen crypto verkoop

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter reageert op aantijgingen crypto verkoop

Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Je hebt het wellicht al vaker voorbij zien komen in het Ethereum nieuws: Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), die ether heeft verstuurd naar een cryptobeurs. Vaak wordt er aangenomen dat de munten in kwestie vervolgens worden gedumpt op de markt. De crypto-pionier heeft nu een boekje open gedaan over het motief achter deze transacties.

Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Ethereum ETF's dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?

ETH donaties

Buterin nam het decentrale social media-platform Warpcast in gebruik om eens en voor altijd een einde te maken aan alle speculatie rondom de vele aan hem gekoppelde ETH-transacties van de afgelopen tijd. De bekende Chinese journalist Colin Wu citeerde eerder vandaag op X, het voormalige Twitter, de uitspraken van Buterin.

Buterin verduidelijkte dat hij sinds 2018 geen ether heeft verkocht voor persoonlijk gewin. Alle transacties hebben namelijk te maken met donaties aan goede doelen of non-profitorganisaties. Hij geeft tevens aan dat toekomstige transacties hoogstwaarschijnlijk voor dezelfde doeleinden zijn.

Specifiek zei Buterin het volgende:

”Als je een artikel ziet met de tekst ‘Vitalik stuurt XXX ETH naar exchange’, ben ik niet aan het verkopen, maar doneer ik het aan een goed doel, een non-profitorganisatie of een ander project, en de ontvanger die verkoopt omdat hij de kosten moet dekken. Ik heb sinds 2018 geen ETH meer verkocht voor persoonlijk gewin.”

Foutieve crypto beschuldiging

Afgelopen maandag kwam Buterin zelfs nog in de schijnwerpers om de vermoedelijke verkoop van een enorme berg ETH. Om precies te zijn werd hij gelinkt aan een transactie ter waarde van 15,43 miljoen USD Coin (USDC) richting de Amerikaanse beurs Gemini. Dit was echter niet het geval.

Het bleek namelijk om een overdracht van fondsen te gaan van Kanro, een liefdadigheidsinstelling voor biotechnologie die hij heeft opgericht, naar een multisig-wallet. Vanuit deze wallet werd op zaterdag 500.000 USDC verstuurd naar Coinbase en op maandag 14,93 miljoen USDC naar Gemini. Dit liet de bekende journalist Colin Wu weten op X.

De afgelopen tijd zijn er bijzonder veel transacties van Buterin aan het licht gebracht. Zo verstuurde hij begin oktober en eind september respectievelijk 600 en 400 ETH naar Coinbase. In totaal is er in september zelfs voor 3,9 miljoen dollar aan fondsen verstuurd vanuit de wallet van Buterin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie