Ivo Melchers Ivo Melchers
25/09/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 08:00

Ethereum oprichter Vitalik Buterin dumpt zijn eigen munten op de markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter Vitalik Buterin dumpt zijn eigen munten op de markt

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin heeft in het verleden vaker een plekje in het Ethereum nieuws weten te bemachtigen door een deel van zijn ethereum-bezit te verplaatsen. Dit keer is het weer raak en heeft hij een transactie richting de beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase uitgevoerd. Wat is het Ethereum-brein precies van plan en moeten we ons zorgen maken?

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

400 ETH naar Coinbase

On-chain analist Lookonchain bracht middels een bericht op X, eerder aangeduid als Twitter, de transactie aan het licht. Dankzij de transparante aard van de blockchain zijn alle transacties voor iedereen inzichtelijk en kunnen we onder andere het gedrag van invloedrijke personen als Buterin exact in de gaten houden.

Lookonchain liet zijn 257.000 X-volgers weten dat Buterin een totaal van 400 ETH heeft verstuurd richting Coinbase. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van 630.000 dollar.

Doorgaans worden cryptomunten richting een cryptobeurs gestuurd met de intentie om deze te verkopen. Andersom zou een transactie vanuit een beurs richting een eigen wallet juist de intentie weerspiegelen om de cryptomunten voor een lange tijd in bezit te houden.

Zoals eerder benoemd is het niet de eerste keer dat een transactie van Buterin is gespot op de blockchain. In augustus verstuurde de crypto-pionier bijvoorbeeld ook al 600 ETH richting Coinbase. Ook werd er diezelfde maand een gigantische transactie ter waarde van 3.000 ETH uitgevoerd richting een mysterieuze wallet.

In het verleden heeft Buterin ook wel eens toegegeven dat hij een deel van zijn ethereum-bezit op de markt had gedumpt. Bij de laatste gevallen was hier echter geen sprake van. Of hij dit keer wel zijn transactie toe gaat lichten, is voor nu nog even afwachten.

Advertisement

Negatief sentiment ethereum whales

Analist Ali Martinez liet op 2 september ook al op X weten dat er momenteel geen tekenen zijn van koopdruk vanuit ethereum whales. Specifiek liet hij zien dat het aantal adressen met ten minste 10.000 ETH is gedaald in de afgelopen maand. Op de grafiek is bovendien duidelijk te zien dat de metriek al sinds de start van het jaar zich in een sterk neerwaartse trend bevindt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement