Ivo Melchers Ivo Melchers
25/09/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 08:00

Ethereum oprichter Vitalik Buterin dumpt zijn eigen munten op de markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Fundador de Ethereum espera una actualización importante en el futuro

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin heeft in het verleden vaker een plekje in het Ethereum nieuws weten te bemachtigen door een deel van zijn ethereum-bezit te verplaatsen. Dit keer is het weer raak en heeft hij een transactie richting de beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase uitgevoerd. Wat is het Ethereum-brein precies van plan en moeten we ons zorgen maken?

Ethereum ETF’s zullen geen knallende start beleven, denkt Binance CEO
Ethereum ETF’s zullen geen knallende start beleven, denkt Binance CEO

400 ETH naar Coinbase

On-chain analist Lookonchain bracht middels een bericht op X, eerder aangeduid als Twitter, de transactie aan het licht. Dankzij de transparante aard van de blockchain zijn alle transacties voor iedereen inzichtelijk en kunnen we onder andere het gedrag van invloedrijke personen als Buterin exact in de gaten houden.

Lookonchain liet zijn 257.000 X-volgers weten dat Buterin een totaal van 400 ETH heeft verstuurd richting Coinbase. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van 630.000 dollar.

Doorgaans worden cryptomunten richting een cryptobeurs gestuurd met de intentie om deze te verkopen. Andersom zou een transactie vanuit een beurs richting een eigen wallet juist de intentie weerspiegelen om de cryptomunten voor een lange tijd in bezit te houden.

Zoals eerder benoemd is het niet de eerste keer dat een transactie van Buterin is gespot op de blockchain. In augustus verstuurde de crypto-pionier bijvoorbeeld ook al 600 ETH richting Coinbase. Ook werd er diezelfde maand een gigantische transactie ter waarde van 3.000 ETH uitgevoerd richting een mysterieuze wallet.

In het verleden heeft Buterin ook wel eens toegegeven dat hij een deel van zijn ethereum-bezit op de markt had gedumpt. Bij de laatste gevallen was hier echter geen sprake van. Of hij dit keer wel zijn transactie toe gaat lichten, is voor nu nog even afwachten.

Advertentie

Negatief sentiment ethereum whales

Analist Ali Martinez liet op 2 september ook al op X weten dat er momenteel geen tekenen zijn van koopdruk vanuit ethereum whales. Specifiek liet hij zien dat het aantal adressen met ten minste 10.000 ETH is gedaald in de afgelopen maand. Op de grafiek is bovendien duidelijk te zien dat de metriek al sinds de start van het jaar zich in een sterk neerwaartse trend bevindt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Advertentie