Ivo Melchers Ivo Melchers
14/01/2024 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 16:09

Ethereum prijsstijging tilt winstgevendheid tot grote mijlpaal

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum prijsstijging tilt winstgevendheid tot grote mijlpaal

Foto: Zixp/Shutterstock

Ethereum (ETH) is de afgelopen week als een raket de lucht in geschoten. Dit terwijl alle ogen gericht waren op bitcoin, met de langverwachte komst van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Niet alleen de prijs van ethereum is tot hoogtes gestegen die geruime tijd niet zijn gezien, ook de winstgevendheid heeft een opmerkelijke boost gekregen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum koersverloop

Ethereum opende de week op een prijs van 2.221 dollar. Op maandag steeg de ethereum koers tot een piek van vlak onder de 2.400 dollar. Op die dag steeg bitcoin voor het eerst sinds begin april 2022 tot grofweg 47.000 dollar.

Op dinsdag onderging ethereum een correctie tot een dieptepunt van ongeveer 2.225 dollar. Op woensdag, de dag waarop elf Bitcoin ETF’s goedgekeurd werden, vond het grote vuurwerk plaats. De koers van ethereum steeg namelijk met meer dan 10 procent tot een absolute piek van 2.643.

Op vrijdag zorgde een nieuwe opleving tot het verbreken van deze piek. Die dag werd een hoogtepunt van 2.718 dollar bereikt. De laatste keer dat ethereum op dit niveau stond, was begin mei 2022.

Ethereum staat momenteel 14,24 procent hoger dan aan het begin van de week. Opmerkelijk genoeg is bitcoin in hetzelfde tijdsbestek juist 2,03 procent gedaald. Nu de bitcoin spot ETF’s gelanceerd zijn, is de aandacht van investeerders verschoven richting de komst van dergelijke beursfondsen voor Ethereum.

Afgelopen zomer dienden grote vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, namelijk al hun aanvragen in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Advertentie

ETH winstgevendheid op hoogste punt sinds 2021

Met de grote prijsstijging heeft de winstgevendheid van ethereum een nieuwe mijlpaal bereikt. Gisteren is het 7-daags voortschrijdende gemiddelde namelijk gestegen tot 90,67 procent, zo blijkt uit data van The Block.

Dit betekent simpelweg dat 90,67 procent van alle Ethereum walletadressen momenteel in het groen staat. Een walletadres staat in het groen wanneer de gemiddelde aankoopprijs van alle ether lager is dan de actuele koers.

De laatste keer dat de winstgevendheid boven de 90 procent uitkwam, was in december 2021. Destijds hing de koers nog rond de 4.200 dollar, ofwel 65 procent hoger dan de huidige koers van 2.533 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie