Timo Bult Timo Bult
05/06/2023 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 15:29

Ethereum prijsverwachting 2030: Grote vermogensbeheerder is positief

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum prijsverwachting 2030: Grote vermogensbeheerder is positief

Foto: Max M Schneider/Shutterstock

Wat gaan de crypto koersen in de toekomst doen? Iedereen wil het weten, en daarom zijn prijsverwachtingen ook zeer populair. De grote vermogensbeheerder VanEck deelde onlangs zo’n prijsverwachting voor Ethereum (ETH). Het deed dit op basis van een hoop ingewikkelde berekeningen en de aanname dat Ethereum een groot deel van de smart contract-markt in handen zal hebben.

Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum naar $11.000 in 2030?

In een onlangs gepubliceerd rapport leggen onderzoeker Matthew Sigel en analist Patrick Bush uit hoe ze tot hun prijsverwachting voor ETH zijn gekomen. “We verwachten dat de omzet van het Ethereum-netwerk van $2,6 miljard naar $51 miljard zal stijgen in 2030.” En op basis van een aantal berekeningen komen de twee auteurs uit op een ethereum prijs van $11.800. Op het moment van schrijven is de ethereum euro prijs 1.750 op crypto exchange Bitvavo.

De prijs van $11.800 is onder andere gebaseerd op de aanname dat Ethereum in 2030 70% van de smart contract-markt vertegenwoordigt. De auteurs leggen uit hoe ze precies tot de prijsverwachting zijn gekomen. Houd je vast, want het is behoorlijk ingewikkeld:

“We projecteren Ethereum-inkomsten, trekken een wereldwijd belastingtarief en de validator-inkomsten er vanaf en komen tot een cashflowcijfer. Vervolgens passen we meerdere schattingen toe door een geschat cashflowrendement op lange termijn van 7% toe te passen minus het cryptogroeipercentage op lange termijn van 4%. We komen dan uit op de volledig diluted waardering (“FDV”) in 2030, delen het totaal door het verwachte aantal tokens in omloop en verlagen het resultaat vervolgens met 12% tot 20-04-2023.”

Advertentie

VanEck deelt meerdere ethereum prijsverwachtingen

De $11.800 prijsverwachting is het basisscenario van de onderzoekers. Daarnaast delen ze ook een bear en bull scenario. Mocht het allemaal niet zo verlopen als het basisscenario, en de omzet op het Ethereum-netwerk stijgt niet zo hard, dan zou de prijs volgens de onderzoekers uitkomen op $343.

Mocht het juist beter verlopen dan het basisscenario dan zou een ethereum prijs van $51.000 mogelijk zijn. Uiteraard weet uiteindelijk niemand wat er in de toekomst zal gebeuren. De onderzoekers waarschuwen dan ook:

“Er kunnen risico’s of andere factoren zijn waarmee in de bovenstaande [prijs]scenario’s geen rekening is gehouden en die de prestaties van Ethereum kunnen belemmeren. Dit zijn uitsluitend de resultaten van een simulatie op basis van ons onderzoek en dienen alleen ter illustratie”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie