Timo Bult Timo Bult
05/06/2023 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 15:29

Ethereum prijsverwachting 2030: Grote vermogensbeheerder is positief

Nieuws
Ethereum prijsverwachting 2030: Grote vermogensbeheerder is positief

Foto: Max M Schneider/Shutterstock

Wat gaan de crypto koersen in de toekomst doen? Iedereen wil het weten, en daarom zijn prijsverwachtingen ook zeer populair. De grote vermogensbeheerder VanEck deelde onlangs zo’n prijsverwachting voor Ethereum (ETH). Het deed dit op basis van een hoop ingewikkelde berekeningen en de aanname dat Ethereum een groot deel van de smart contract-markt in handen zal hebben.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum naar $11.000 in 2030?

In een onlangs gepubliceerd rapport leggen onderzoeker Matthew Sigel en analist Patrick Bush uit hoe ze tot hun prijsverwachting voor ETH zijn gekomen. “We verwachten dat de omzet van het Ethereum-netwerk van $2,6 miljard naar $51 miljard zal stijgen in 2030.” En op basis van een aantal berekeningen komen de twee auteurs uit op een ethereum prijs van $11.800. Op het moment van schrijven is de ethereum euro prijs 1.750 op crypto exchange Bitvavo.

De prijs van $11.800 is onder andere gebaseerd op de aanname dat Ethereum in 2030 70% van de smart contract-markt vertegenwoordigt. De auteurs leggen uit hoe ze precies tot de prijsverwachting zijn gekomen. Houd je vast, want het is behoorlijk ingewikkeld:

“We projecteren Ethereum-inkomsten, trekken een wereldwijd belastingtarief en de validator-inkomsten er vanaf en komen tot een cashflowcijfer. Vervolgens passen we meerdere schattingen toe door een geschat cashflowrendement op lange termijn van 7% toe te passen minus het cryptogroeipercentage op lange termijn van 4%. We komen dan uit op de volledig diluted waardering (“FDV”) in 2030, delen het totaal door het verwachte aantal tokens in omloop en verlagen het resultaat vervolgens met 12% tot 20-04-2023.”

Advertentie

VanEck deelt meerdere ethereum prijsverwachtingen

De $11.800 prijsverwachting is het basisscenario van de onderzoekers. Daarnaast delen ze ook een bear en bull scenario. Mocht het allemaal niet zo verlopen als het basisscenario, en de omzet op het Ethereum-netwerk stijgt niet zo hard, dan zou de prijs volgens de onderzoekers uitkomen op $343.

Mocht het juist beter verlopen dan het basisscenario dan zou een ethereum prijs van $51.000 mogelijk zijn. Uiteraard weet uiteindelijk niemand wat er in de toekomst zal gebeuren. De onderzoekers waarschuwen dan ook:

“Er kunnen risico’s of andere factoren zijn waarmee in de bovenstaande [prijs]scenario’s geen rekening is gehouden en die de prestaties van Ethereum kunnen belemmeren. Dit zijn uitsluitend de resultaten van een simulatie op basis van ons onderzoek en dienen alleen ter illustratie”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie