Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
15/10/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2023 15:32

Ethereum whale verkoopt plotseling $7 miljoen aan ETH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-whales-sell-sETH

Foto: Shutterstock/Ground Picture

Een Ethereum (ETH) whale is ontwaakt na maar liefst 3 jaar inactief te zijn geweest. De whale maakte een aanzienlijke hoeveelheid van 4.500 ETH over naar de Binance crypto exchange. Met de huidige marktwaarde komt de transactie uit op bijna $7 miljoen. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum whale verkoopt tokens

De whale had in juni van 2020 11.900 ETH munten gekocht tegen een gunstige prijs van $243. De transactie was in totaal $2,89 miljoen waard. Mocht deze persoon of instantie besluiten om de digitale munten te verkopen zou de winst maar liefst $15,5 miljoen bedragen. Deze whale is niet de enige die aanzienlijke hoeveelheden tokens naar exchanges heeft overgemaakt. Volgens Whale Alert is er ook nog eens bijna 22.700 ETH naar Coinbase gestuurd. 

Zulke grote bewegingen van whales roept over het algemeen speculatie en discussie op. Whales kunnen toegang hebben tot betere, meer uitgebreide informatie en analyses, en mogelijk zelfs tot insiderinformatie. Hun handelsactiviteiten kunnen dus een indicatie zijn voor bepaalde markttrends of aankomende veranderingen. Grote hoeveelheden crypto die naar exchanges worden overgebracht kunnen ook betekenen dat een grote houder van plan is om een ​​aanzienlijk deel van zijn bezit te verkopen. Dit kan verkoopdruk op de markt uitoefenen, wat de prijs kan beïnvloeden.

Staking verliest populariteit

Het gedrag van de whales zou iets te maken kunnen hebben met de teleurstellende resultaten van het netwerk. Onder andere het staking-landschap van Ethereum ziet een afname. Ondanks het bereiken van verschillende mijlpalen, zoals het drastisch verminderen van de wachttijd voor validators, toont recente data een daling van 30 miljoen aan gestakede ETH naar 27,6 miljoen ETH. Dit komt onder andere doordat na de Shapella-update op elk moment hun gestakede munten kunnen opnemen. De verandering heeft er echter ook voor gezorgd dat de populariteit van ETH staking licht is verminderd, waardoor er nu minder validators in de wachtrij staan.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie