Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2023 21:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 19:19

Ethereum zal concurrenten zoals Solana ook volgend jaar verslaan

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
ethereum-volgens-jaar-coinbase-solana-ETH-SOL

Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Vandaag de dag staat Ethereum (ETH) bovenaan de onbetwiste leider in het domein van altcoins, ondanks de opkomst van uitdagers zoals Solana (SOL), blijkt uit een nieuw rapport van cryptobeurs Coinbase. Maar hoe blijft Ethereum deze koppositie behouden tegenover de opkomende kracht van Solana en andere cryptomunten?

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum blijft de koning der altcoins

Volgens Coinbase heeft het Ethereum netwerk op dit moment maar liefst 57% van de total value locked (TVL) van de hele crypto markt in handen. Dit terwijl de marktkapitalisatie van bitcoin (BTC) een stuk groter is dan die van Ethereum. En ook nog eens ondanks de ontwikkeling van Layer-2 schaaloplossingen en nieuwe rollup stacks. Interessant genoeg concurreren deze Layer-2 oplossingen meer met alternatieve Layer-1 platformen dan dat ze afbreuk doen aan Ethereum, dat stelt Coinbase.

Volgens een analyse van JPMorgan is de toekomst voor Ethereum rooskleurig, met voorspellingen van mogelijk zelfs een inhaalactie op Bitcoin. Deze optimistische kijk wordt ondersteund door de geplande grote upgrade, die in de eerste helft van 2024 wordt verwacht. Deze upgrade is cruciaal voor Ethereum’s schaalbaarheid en efficiëntie, met name voor Layer 2-netwerken zoals Polygon (MATIC).

Advertentie

De opkomst van Solana

Aan de andere kant van het spectrum staat Solana. Een munt die onlangs veel aandacht heeft gekregen vanwege het potentieel, maar ook vanwege de enorme recente koersstijgingenl.

Solana’s transactiesnelheid en schaalbaarheid worden gezien als een serieuze dreiging voor het Ethereum netwerk. Solana biedt snellere en goedkopere transacties dan het regerende Ethereu. Bovendien heeft Solana’s DeFi-ecosysteem een gestage groei doorgemaakt, waarbij recentelijk een nieuw jaarlijks hoogtepunt in de totale waarde dat op het netwerk is vastgezet is bereikt. Deze factoren dragen bij aan het verhaal dat Solana Ethereum zou kunnen overtreffen in toekomstige bullmarkten, vooral op gebieden die hoge doorvoer vereisen.

Zo ver is het in ieder geval nog lang niet en volgens Coinbase zal Ethereum in 2024 gewoon nog aan kop staan, met nog optimistischere voorspelling van JPMorgan die zelfs verwachten dat ETH harder gaat groeien dan BTC.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie