Timo Bult Timo Bult
24/04/2024 18:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 18:57

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong

Foto: hanohiki/Shutterstock

Hongkong heeft de lancering van zes bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) exchange traded funds (ETF’s) officieel goedgekeurd. De fondsen zullen naar verwachting op 30 april gelanceerd gaan worden in wat een nieuwe positieve ontwikkeling is voor de wereldwijde cryptomarkt. De ETF’s in Hongkong verschillen volgens analisten op een belangrijk aspect van hun Amerikaanse tegenhangers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en Ethereum beursfondsen mogen officieel lanceren

Een week geleden was in het crypto nieuws te lezen dat de aanvragen voor de verschillende crypto-beursfondsen werden goedgekeurd. Op dat moment was er nog geen goedkeuring voor de daadwerkelijke lancering.

Die goedkeuring liet niet lang op zich wachten. De toezichthouder in Hongkong heeft volgens Bloomberg zes fondsen goedgekeurd: drie bitcoin en drie ethereum ETF’s.

Het gaat om de fondsen van China AMC, Harvest en Bosera, partijen die allen miljarden dollars aan investeringen onder beheer hebben in China. In Hongkong liggen die cijfers iets lager, waar China AMC 3,6 miljard dollar in beheer heeft. De overige partijen hebben tientallen miljoenen dollars in beheer in de Speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China, zoals Hongkong genoemd wordt.

Advertentie

Belangrijk verschil met Amerikaanse crypto ETF’s

De fondsen die in Hongkong verhandelbaar zullen worden verschillen op een belangrijk vlak van de Amerikaanse ETF’s. De fondsen hebben namelijk een “in-kind” feature, wat inhoudt dat investeerders die zelf bitcoin of ethereum in bezit hebben, deze om kunnen zetten in aandelen in de fondsen.

“De in-kind-functie trekt ook coin-bezitters aan door het gemak te bieden van het omzetten van crypto in volledig gereguleerde ETF’s die worden beheerd door professionele fondsbeheerders en gereguleerde bewaarders,” aldus Thomas Zhu, hoofd digitale activa bij ChinaAMC.

De keuze om ook de creatie van aandelen met crypto mogelijk te maken “zou kunnen helpen om de activa in beheer en volume in de snelgroeiende regio te stimuleren,” schrijft Bloomberg-analist Rebecca Sin.

De verwachtingen van de Hongkongse fondsen zijn in vergelijking met de Amerikaanse tegenhangers overigens relatief laag. De analisten van Bloomberg verwachten dat er slechts 1 miljard dollar zal binnenstromen in de eerste twee jaar. Dit terwijl de Amerikaanse fondsen al meerdere tientallen miljarden dollars aan bitcoin in bezit hebben. De Amerikaanse bitcoin ETF’s werden in januari dit jaar gelanceerd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie