Ivo Melchers Ivo Melchers
08/04/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2023 15:30

Groot deel van Ethereum community verwacht dit jaar een all-time high

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum koers analyse voor slimme handelaren

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Met de Shapella upgrade in aantocht voor het Ethereum (ETH) netwerk lijken veel investeerders erg bullish naar het verdere verloop van 2023 te kijken. Althans, dat is wat OKX, de op een na grootste wereldwijde cryptobeurs qua handelsvolume, concludeert in een recent onderzoek.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum staking verwachtingen

Het door OKX uitgevoerde onderzoek biedt inzicht in de verwachtingen van de community van Ethereum voor de toekomst van het netwerk. Het onderzoek werd uitgevoerd door de crypto exchange op de ETH Denver conferentie tussen 1 en 5 maart 2023. In totaal deden er 700 mensen mee aan het onderzoek, waaronder ETH handelaren, investeerders en netwerkontwikkelaars.

Als eerste verwachten de meeste respondenten een toename van staking op het netwerk in de komende drie maanden, gedeeltelijk gedreven door de aanstaande Shapella upgrade. Om precies te zijn staat maar liefst 83% achter deze theorie. De Shapella upgrade staat voor 12 april op de planning en zal gebruikers in staat stellen om hun ETH uit de staking contracten op te nemen.

Volgens het onderzoek was er op 5 april een totaal van 17,9 miljoen ETH gestaket op het netwerk. Tegen de huidige ethereum koers staat dat gelijk aan meer dan $34 miljard.

Volgens OKX is het van plan om binnen een week na de lancering van Shapella te beginnen met het verwerken van opnameverzoeken voor gestakete ETH.

Advertisement

Nieuwe ETH all-time high in 2023?

Wat betreft koersvoorspellingen gelooft maar liefst 63% van alle deelnemers dat ethereum tegen het einde van 2023 een nieuwe all-time high heeft neergezet. In november 2021 bereikte ETH zijn hoogste koers ooit van net onder de $4.900. Om een nieuw record neer te zetten zou de ethereum koers met 162% moeten stijgen.

Er is echter wel enige onenigheid onder de respondenten over hoe de koers zal reageren op de aanstaande Shapella update. 59% verwacht dat dat de koers voor en na deze update zal blijven stijgen en 20% verwacht een periode van zijwaartse beweging.

Wanneer specifiek wordt gevraagd naar de prijs van ETH in juni 2023, verwacht 33% van de respondenten dat deze hoger zal zijn dan het huidige hoogste punt in zes maanden van $2.000, maar onder het hoogste punt in 12 maanden van $3.000.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement