Erik Juffermans Erik Juffermans
29/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2023 15:00

Langverwachte Ethereum update voor ETH opnames krijgt lanceerdatum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Se venderá una pequeña parte tras la actualización de ETH - Glassnode

Foto: leksiv/Shutterstock

Ontwikkelaars van Ethereum (ETH) hebben een officiële datum bekendgemaakt voor de langverwachte Shapella update. Dit is de update die opnames uit de staking contracten mogelijk zal maken. Op 12 april tijdens epoch 194.048 rond elf uur ’s avonds Nederlandse tijd zal ‘Shapella’ lanceren.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Langverwachte Ethereum update

Shapella is een overkoepelende update die de Shanghai en de Capella updates bevat. Het meest belangrijke component in de update is het EIP-4895 voorstel. Dit onderdeel van de update zal voor de eerste keer ooit de opnames van ether uit staking contracten mogelijk maken. 

Sinds het Ethereum netwerk de transitie gemaakt heeft naar een proof-of-stake systeem, worden validators in plaats van miners gebruikt om het netwerk draaiende te houden. Deze validators hebben minimaal 32 ETH vastgezet in staking contracten.

Sommige validators hebben sinds december 2020 hun ether en hun beloningen al vastzitten in deze contracten. Na bijna drie lange jaren krijgen deze stakers dus weer toegang tot hun assets. 

Inmiddels is er bijna 18 miljoen ether gestaket. Dit betekent dat de update potentieel meer dan 31 miljard dollar aan tokens liquide zal maken. De kans is echter heel klein dat alle stakers massaal hun ether op zullen nemen.

Naast het faciliteren van de langverwachte opnamen van deze gestakete ether, bevat de update ook andere veranderingen. Zo zal de Shapella update ook transactiekosten optimaliseren voor specifieke activiteiten.

Ethereum is een grondstof

Deze week was er ook ander positief nieuws voor Ethereum. De crypto asset werd namelijk door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) informeel geclassificeerd als grondstof. Dit claimde de toezichthouder in een statement in de rechtszaak die het aanspant tegen de crypto exchange Binance. Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) werden ook genoemd in dit rijtje.

De classificering als grondstof is mooi nieuws omdat Ethereum eerder als effect werd geclassificeerd door de Security and Exchange Commission (SEC). Twee Amerikaanse toezichthouders die van mening verschillen dus. De vraag is welke van de twee het laatste woord zal hebben.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement