Erik Juffermans Erik Juffermans
29/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2023 15:00

Langverwachte Ethereum update voor ETH opnames krijgt lanceerdatum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Se venderá una pequeña parte tras la actualización de ETH - Glassnode

Foto: leksiv/Shutterstock

Ontwikkelaars van Ethereum (ETH) hebben een officiële datum bekendgemaakt voor de langverwachte Shapella update. Dit is de update die opnames uit de staking contracten mogelijk zal maken. Op 12 april tijdens epoch 194.048 rond elf uur ’s avonds Nederlandse tijd zal ‘Shapella’ lanceren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Langverwachte Ethereum update

Shapella is een overkoepelende update die de Shanghai en de Capella updates bevat. Het meest belangrijke component in de update is het EIP-4895 voorstel. Dit onderdeel van de update zal voor de eerste keer ooit de opnames van ether uit staking contracten mogelijk maken. 

Sinds het Ethereum netwerk de transitie gemaakt heeft naar een proof-of-stake systeem, worden validators in plaats van miners gebruikt om het netwerk draaiende te houden. Deze validators hebben minimaal 32 ETH vastgezet in staking contracten.

Sommige validators hebben sinds december 2020 hun ether en hun beloningen al vastzitten in deze contracten. Na bijna drie lange jaren krijgen deze stakers dus weer toegang tot hun assets. 

Inmiddels is er bijna 18 miljoen ether gestaket. Dit betekent dat de update potentieel meer dan 31 miljard dollar aan tokens liquide zal maken. De kans is echter heel klein dat alle stakers massaal hun ether op zullen nemen.

Naast het faciliteren van de langverwachte opnamen van deze gestakete ether, bevat de update ook andere veranderingen. Zo zal de Shapella update ook transactiekosten optimaliseren voor specifieke activiteiten.

Ethereum is een grondstof

Deze week was er ook ander positief nieuws voor Ethereum. De crypto asset werd namelijk door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) informeel geclassificeerd als grondstof. Dit claimde de toezichthouder in een statement in de rechtszaak die het aanspant tegen de crypto exchange Binance. Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) werden ook genoemd in dit rijtje.

De classificering als grondstof is mooi nieuws omdat Ethereum eerder als effect werd geclassificeerd door de Security and Exchange Commission (SEC). Twee Amerikaanse toezichthouders die van mening verschillen dus. De vraag is welke van de twee het laatste woord zal hebben.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie