Ivo Melchers Ivo Melchers
31/05/2024 13:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 11:15

JPMorgan waarschuwt voor komst ethereum ETF’s, ‘negatieve marktreactie’

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan waarschuwt voor komst ethereum ETF’s, ‘negatieve marktreactie’

Foto: testing/Shutterstock

De cryptomarkt wacht in spanning tot de recent goedgekeurde ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de Amerikaanse beurzen zullen betreden. De komst van dergelijke fondsen wordt als een groot moment beschouwd waar de koers mogelijk sterk van kan profiteren. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan verwacht echter dat de initiële marktreactie negatief zal zijn. Bovendien zullen de ETH-fondsen volgens de bank sterk onderpresteren aan de in januari op de markt gebrachte Bitcoin (BTC) ETF’s.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wordt lancering ETH ETF’s een teleurstelling?

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een berg ethereum ETF’s goedkeurde. Terwijl de markt wacht tot de fondsen groen licht krijgen om daadwerkelijk genoteerd te worden op de respectievelijke beurzen, speculeert men volop hoe succesvol de lancering zal verlopen en het mogelijk effect op de ethereum koers.

Ook de grote investeringsbank JPMorgan heeft zich in de discussie gemeld. Gisteren bracht de bank een 25 pagina’s tellend ‘Flows & Liquidity’ rapport uit waarin één pagina toegewijd was aan de aanstaande ethereum beursfondsen.

Het team van analisten, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, schreef dat ‘’de initiële marktreactie op de lancering van spot ethereum ETF’s waarschijnlijk negatief zal zijn’’. Deze verwachting is gebaseerd op de mogelijke verkoopdruk die kan ontstaan wanneer investeerders in Grayscale’s ETHE-fonds hun winsten zullen nemen.

ETHE staat mogelijk een uitstroom van $1 miljard te wachten volgens de analisten van JPMorgan. Dit zou logischerwijs de koers van ethereum onder neerwaartse druk kunnen zetten.

Lagere vraag dan bij de bitcoin-fondsen

De JPMorgan-analisten verwachten ook dat de ethereum-fondsen sterk zullen onderpresteren aan de Amerikaanse bitcoin ETF’s, die tot dusver een enorm succes hebben beleefd.

‘’Wij geloven dat de vraag naar spot ethereum ETF’s slechts een fractie zal zijn van die naar spot bitcoin,’’ zo valt er te lezen in het rapport.

De analisten noemen verschillende redenen. Allereerst zou bitcoin genieten van het zogenoemde ‘first mover advantage’. Ook zou de recente Bitcoin halving als extra vraagstimulus dienen voor de BTC-fondsen. Tot slot zijn de ethereum ETF’s minder aantrekkelijk in vergelijking tot ‘normale’ ETH, omdat staking uit de ETF-aanvragen is verwijderd.

De tijd zal ons leren hoeveel kapitaal de ethereum ETF’s zullen verwelkomen na de lancering. Wanneer de fondsen live gaan is nog de vraag. De S-1 aanvragen moeten namelijk eerst nog goedgekeurd worden. Volgens Analisten zou dit tegen eind juni al mogelijk kunnen zijn.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie