Ivo Melchers Ivo Melchers
31/05/2024 13:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 11:15

JPMorgan waarschuwt voor komst ethereum ETF’s, ‘negatieve marktreactie’

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan waarschuwt voor komst ethereum ETF’s, ‘negatieve marktreactie’

Foto: testing/Shutterstock

De cryptomarkt wacht in spanning tot de recent goedgekeurde ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de Amerikaanse beurzen zullen betreden. De komst van dergelijke fondsen wordt als een groot moment beschouwd waar de koers mogelijk sterk van kan profiteren. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan verwacht echter dat de initiële marktreactie negatief zal zijn. Bovendien zullen de ETH-fondsen volgens de bank sterk onderpresteren aan de in januari op de markt gebrachte Bitcoin (BTC) ETF’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wordt lancering ETH ETF’s een teleurstelling?

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een berg ethereum ETF’s goedkeurde. Terwijl de markt wacht tot de fondsen groen licht krijgen om daadwerkelijk genoteerd te worden op de respectievelijke beurzen, speculeert men volop hoe succesvol de lancering zal verlopen en het mogelijk effect op de ethereum koers.

Ook de grote investeringsbank JPMorgan heeft zich in de discussie gemeld. Gisteren bracht de bank een 25 pagina’s tellend ‘Flows & Liquidity’ rapport uit waarin één pagina toegewijd was aan de aanstaande ethereum beursfondsen.

Het team van analisten, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, schreef dat ‘’de initiële marktreactie op de lancering van spot ethereum ETF’s waarschijnlijk negatief zal zijn’’. Deze verwachting is gebaseerd op de mogelijke verkoopdruk die kan ontstaan wanneer investeerders in Grayscale’s ETHE-fonds hun winsten zullen nemen.

ETHE staat mogelijk een uitstroom van $1 miljard te wachten volgens de analisten van JPMorgan. Dit zou logischerwijs de koers van ethereum onder neerwaartse druk kunnen zetten.

Lagere vraag dan bij de bitcoin-fondsen

De JPMorgan-analisten verwachten ook dat de ethereum-fondsen sterk zullen onderpresteren aan de Amerikaanse bitcoin ETF’s, die tot dusver een enorm succes hebben beleefd.

‘’Wij geloven dat de vraag naar spot ethereum ETF’s slechts een fractie zal zijn van die naar spot bitcoin,’’ zo valt er te lezen in het rapport.

De analisten noemen verschillende redenen. Allereerst zou bitcoin genieten van het zogenoemde ‘first mover advantage’. Ook zou de recente Bitcoin halving als extra vraagstimulus dienen voor de BTC-fondsen. Tot slot zijn de ethereum ETF’s minder aantrekkelijk in vergelijking tot ‘normale’ ETH, omdat staking uit de ETF-aanvragen is verwijderd.

De tijd zal ons leren hoeveel kapitaal de ethereum ETF’s zullen verwelkomen na de lancering. Wanneer de fondsen live gaan is nog de vraag. De S-1 aanvragen moeten namelijk eerst nog goedgekeurd worden. Volgens Analisten zou dit tegen eind juni al mogelijk kunnen zijn.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie