Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2023 08:09 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2023 08:09

Marktupdate: Bitcoin herstelt, angst neemt af, nieuwe crypto in top 10

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum (ETH) koers verzamelt kracht om enorme sprong te maken

Foto: Blue Planet Studio/Shutterstock

De crypto markt zag gisteren een behoorlijke opleving. Dat ging gepaard met de overwinning van Grayscale, de grootste crypto vermogensbeheerder ter wereld, in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Alhoewel dit nog niet gelijk een spot bitcoin-ETF, of beursfonds, in de VS betekent, lijkt hiermee de kans wel sterk toe te nemen. Er staan nog meerdere deadlines voor de SEC deze week op planning.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 4,3% naar $1,09 biljoen ten opzichte van 24 uur geleden. Het handelsvolume stijgt met 132% naar $55,1 miljard in dezelfde periode. De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins komt op 48,9% uit. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 39 naar 49, een teken dat de angst afneemt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers schiet omhoog na Grayscale nieuws

Bitcoin (BTC) schoot kort na het nieuws naar een piek van ongeveer $28.150, de hoogste prijs in twee weken. Het lukte echter nog niet om $28.000 daadwerkelijk te heroveren, en bitcoin zakt tegen vanochtend naar $27.424 op Bybit en €25.247 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 5,5% in de plus.

Opvallend is dat kort voordat het nieuws over Grayscale overwinning naar buitenkwam, 30.000 BTC naar exchanges werd gestuurd. Analist Ali Martinez vraagt zich af of dit tekenen van manipulatie zijn.

Daar komt bij dat in de dagen voor het nieuws grote investeerders, de whales en sharks, maar liefst 14.596 BTC ter waarde van $388 miljoen accumuleerden.

Ondanks dat het sentiment verbetert, blijven veel analisten nog terughoudend. De koers is  namelijk nog niet met deze stijging nog uit de recente neerwaartse trend gebroken en de macro-economische toestand die tot de daling leidde is nog niet veranderd.

Advertentie

Ethereum koers volgt mee omhoog

Ethereum (ETH) werd door het nieuws ook omhoog meegetrokken en tikte gisteren bijna $1.750 aan. De ETH koers zakt echter tegen vanochtend terug naar $1.718, maar staat daarmee alsnog 4,3% in de plus vandaag.

Crypto ontbijt: BTC ETF’s Australië, ETH hint naar altseizoen & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Toncoin stormt groene crypto top 10 binnen

De rest van de top 10 kleurt ook groen. Polkadot (DOT) zakte afgelopen nacht echter sterk terug en staat met $4,59 nog slechts 0,3% in de plus. Dat geldt ook voor tron (TRX) die met $0,0766 vandaag 0,5% in de plus staat. We zien dit ook bij cardano (ADA) die met $0,265 nog net 1% in de plus staat.

Ripple (XRP) houdt momenteel nog stand boven $0,53 waardoor koers al 3% in de plus staat vandaag. Binance coin (BNB) probeert vast te houden aan $225 en staat 3,3% in de plus. Dogecoin (DOGE) staat met $0,0655 vandaag 4% in het groen. Voor polygon (MATIC) is dat 4,6% en komt op $0,58 uit.

Solana (SOL) hield opvallend sterk stand afgelopen nacht en staat daarom met $21,6 vandaag maar liefst 6,8% in de plus. Toch is dat niet de hardste stijger in de top 10. Die eer gaat naar toncoin (TON), die na een stijging van maar liefst 16% de top 10 altcoins (zonder stablecoins) binnenkomt. De TON prijs komt op $1,73 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin cash en stacks hardste stijgers crypto top 100

Ook de top 100 staat vol met sterke stijgers. Chiliz (CHZ), lido (LDO), fantom (FTM), gala (GALA), ecash (XEC), bitcoin sv (BSV), kaspa (KAS) en thorchain (RUNE) staan allemaal zo’n 7% in de plus vandaag.

XDC network (XDC) en eos (EOS) stijgen zelfs met 8%. Dan hebben we nog bitcoin cash (BCH) die met 15% stijgt naar $218. De grote winnaar uit de top 100 is stacks (STX), het layer-2 Bitcoin netwerk. De STX koers stijgt met bijna 17% naar $0,529.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie