Op één na grootste cloudprovider Ethereum verbiedt crypto-applicaties

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Op één na grootste cloudprovider Ethereum verbiedt crypto-applicaties

Foto: Cryptographer/Shutterstock

Ethereum stapt in september over op Proof-of-Stake, dat is een veel efficiënter consensusmechanisme dan Proof-of-Work. Alleen maar meer reden om positief te zijn over cryptocurrencies, zou je denken. Maar de op één na grootste cloudprovider op Ethereum (ETH) deinst enigszins terug, volgens berichten van klanten.

Cloudprovider voor Ethereum krabbelt terug

Zij zochten de klantenservice van Hetzner op, volgens het Hetzner-subforum op Reddit. Hetzner is de op één na grootste cloudprovider op Ethereum. Alleen Amazon Web Services (AWS) is groter, volgens data van Ethernodes. Amazon en Hetzner vormen samen ongeveer tweederde van de totale hosting-markt op Ethereum.

Maar Hetzner steunt crypto-ontwikkelaars op Ethereum niet bepaald, zo blijkt uit mededelingen van klanten. De klantenservice zou hebben gecommuniceerd dat het crypto-dienstverleners überhaupt niet steunt:

Het draaien van applicaties om cryptocurrencies te delven is niet toegestaan op onze cloudservers. Ons beleid staat het draaien van applicaties die in verbinding staan met cryptocurrencies niet toe. Dit omvat mining en farming, plotting, het draaien van nodes, het opslaan van blockchain-data en handelen.

Als je bijvoorbeeld een programma of programmeertaal slechts opslaat zonder het te gebruiken en zonder dat er externe communicatie is, dan valt dat op dit moment niet onder ons geen-crypto-beleid.

Volkomen tegenstrijdig beleid

Al met al is het een vrij ingewikkeld beleid. Ondanks dat het de op één na grootste cloudserviceprovider op Ethereum is en hier geld mee verdient wil het bedrijf geen klant zijn van dit soort partijen.

Ook het opslaan van blockchain-data is kennelijk verboden, maar tegelijkertijd verklaart het dat je wel data mag opslaan als het niet met een externe partij verbonden is. Dat zal betrekking hebben op crypto-diensten en -data. Het hele doel van clouddiensten is namelijk dat ze communiceren met externe computers. Maar dat is in feite volkomen tegenstrijdig aan wat het eerder in zijn statement heeft verklaard.

Er zijn veel crypto-applicaties en platformen die gebruikmaken van Hetzner’s servers, zo blijkt uit verschillende Twitteraars. Je zou denken dat Hetzner juist erg blij is met dit soort klanten, omdat de komende jaren veel informatie op blockchains gezet zal worden. Waar het door komt is niet duidelijk. Het zou kunnen komen doordat overheden een stuk strenger zijn geworden rondom het soort applicaties op blockchains, zoals mixers. Onlangs is de crypto-mixer Tornado Cash aan strenge sancties onderworpen. Hetzner benadrukt dat als je niet zeker weet of je applicatie het nieuwe beleid schendt je contact op kunt nemen met het bedrijf.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie