Max ten Hoedt
03/04/2024 07:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 21:12

Opkomende Ethereum en Solana wallets opgelet: Wormhole airdrop, zo werkt het

Solana-SOL
icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/RSplaneta

Wormhole is een groot platform dat de communicatie tussen verschillende blockchains mogelijk maakt. Door een bericht op X (voormalig Twitter) werd bekend dat het platform morgen, 3 april, beloningen uit zal delen om zijn gebruikers te bedanken. Deze beloning komt in de vorm van airdrops tot uiting. Hoe dit precies in werking treedt, is echter niet zo eenvoudig als het lijkt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat zijn airdrops en hoe kun je ervan profiteren?

Airdrops zijn een soort ‘pakketjes’ die worden uitgedeeld aan een community. Deze pakketjes bevatten vaak tokens en kunnen enorm variëren in waarde. Exchanges en andere platforms maken vaak gebruik van airdrops om aandacht te trekken of gebruikers te belonen.

Wanneer een nieuw project het podium betreedt, komt het vaak voor dat airdrops volledig willekeurig aan vroege investeerders worden uitgekeerd. Wormhole, een gedecentraliseerd platform dat gespecialiseerd is in bruggen slaan tussen verschillende exchanges, zal in totaal zo’n 600 miljoen W-munten uitdelen aan gebruikers van het platform. Opvallend is dat de verdeling, in tegenstelling tot de norm, “hevig leunt” naar gebruikers die al langer actief zijn op het platform.

De W-munten zullen oorspronkelijk nog niet onder een eigen naam worden gelanceerd. De tokens worden als Solana’s huismunt SPL20-tokens worden uitgedeeld. Later zullen deze ook als Ethereum’s huismunt ERC-20-tokens beschikbaar zijn. Het verbinden van meerdere exchanges is voor Wormhole, als cross-chain-messaging-platform, niks nieuws.

Advertentie

Gratis tokens ongelijk verdeeld over crypto-investeerders

Niet ieder account dat actief is op het Wormhole platform krijgt dezelfde kans op airdrops. Het team van Wormhole verklaart dat gebruikers die over langere tijd actief geweest zijn bevoordeeld worden, evenals gebruikers die tijdens de bearmarket (periode van dalende koersen) transacties op de exchange gemaakt hebben.

Het meest opvallende verschil in airdrops is te vinden in de community groups. Dit zijn groepen van NFT-houders. Op 6 februari is er via de officiële Wormhole Discord een snapshot genomen waarmee het team de beloningen verdeelt. Hierin maakt het team onderscheid tussen verschillende soorten NFT’s, waaronder DeGods, Yoots en MadLads.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

NFT-eigenaren krijgen aparte behandeling

De exacte beloningen zijn reeds bekend. Voor de meeste NFT’s deelt Wormhole tweeduizend W-tokens uit, met een maximum van tienduizend per holder. De valuta is nog niet officieel beschikbaar, maar volgens Whales Market is de munt op het moment van schrijven 1.48 dollar waard.

De beloningen voor eigenaren van Mad Lad NFT’s op Solana (SOL) liggen een stuk hoger. 16 duizend tokens per eigenaar. De uitkering hiervan is opmerkelijk verspreid: de eerste 3.200 tokens worden, net als de volledige beloning voor andere NFT’s, op 3 april uitgekeerd. De rest van de beloning wordt daarna dagelijks beschikbaar, over de periode van een heel jaar. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie