Ivo Melchers Ivo Melchers
05/02/2023 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2023 07:01

Russische bank gaat DeFi platform op Ethereum lanceren

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Rusia es ya el segundo minero mundial de Bitcoin

Foto: BUTENKOV ALEKSEI/Shutterstock

De grootste bank in Rusland, Sberbank, zal binnen enkele maanden een eigen platform lanceren dat gericht is op decentralized finance (DeFi) op het netwerk van Ethereum (ETH). Dit maakte het lokale persbureau Interfax op 3 februari bekend.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Lancering DeFi platform in mei

De directeur van Sber’s Blockchain Lab, Konstantin Klimenko, maakte bekend dat de Russische bank verwacht open proeven van zijn DeFi-platform te lanceren in mei 2023. Op het moment wordt het platform nog in een privé-bèta getest. Vanaf de maand april zal het DeFi-platform volledig open moeten zijn, waardoor gebruikers hierop commerciële transacties kunnen uitvoeren.

Zoals eerder vernoemd zal het platform in eerste instantie gebaseerd zijn op het Ethereum netwerk. Hiermee zullen gebruikers dus de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen middels de MetaMask wallet extensie. Klimenko heeft tevens vermeld dat gebruikers activa van andere platforms kunnen overdragen.

DeFi is een vorm van lenen en uitlenen die gebruik maakt van smart contracts, waardoor tussenpersonen overbodig worden. Smart contracts zijn digitale, geprogrammeerde contracten op de blockchain die automatisch worden uitgevoerd op het moment dat er aan de van te voren afgesproken criteria is voldaan.

Klimenko verklaarde dat het DeFi-platform van Sberbank ernaar streeft een belangrijk DeFi-ecosysteem in Rusland te worden. Hij sprak ook zijn vertrouwen uit dat DeFi-systemen de traditionele markt van bankdiensten kunnen verdringen.

Het lijkt nog onduidelijk hoe het nieuwe platform gereguleerd zal worden, aangezien Rusland nog geen regulering heeft met betrekking tot digitale valuta. Volgens Anatoly Aksakov, het hoofd van Doema’s Comité voor Financiële markten, zal het land ‘’zeker’’ crypto-regelgeving aannemen in het komende jaar.

Vertraging crypto platform

Sberbank had de afgelopen jaren moeite om blockchain-tools te lanceren vanwege meerdere vertragingen bij hun registratie bij de Russische centrale bank. Oorspronkelijk verwachtte het zijn platform in 2021 te lanceren, maar in maart 2022 kreeg het pas de licentie van de centrale bank om digitale activa te gebruiken en uit te geven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie