Roy van Krieken Roy van Krieken
07/04/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2022 15:05

Russische Ethereum-oprichter doneert $5 miljoen aan Oekraïne

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Al gauw nadat de oorlog in Oekraïne losbarstte werd er door de crypto gemeenschap een gigantische hoeveelheid geld gedoneerd aan het land. Vele tientallen miljoenen stroomden binnen een korte tijd naar organisaties die probeerde de Oekraïners op allerlei manieren te ondersteunen. Ook mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft zijn steentje bijgedragen. De miljardair heeft onlangs $5 miljoen in ETH gedoneerd aan Oekraïne.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin

De geboren Rus is al sinds het begin van de oorlog een uitgesproken tegenstander van het conflict en probeert door een donatie te doen de Oekraïners te helpen tegen de grenzeloze Russische agressie. Buterin doneerde 750 ETH aan het Unchain Fund, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om humanitaire hulp aan Oekraïense burgers te bieden.

Ook doneerde Buterin zeker $2,5 miljoen aan Aid For Ukraine. Dit is een fonds dat is opgezet door de Oekraïense overheid met eveneens het doel om steun te kunnen bieden aan getroffen Oekraïners.

Opmerkelijk is het feit dat Buterin zelf geen woord heeft gesproken over deze behoorlijk grote donaties. Dat Buterin miljoenen heeft gedoneerd werd enkel duidelijk nadat transacties die hij had gedaan werden herleid tot zijn Ethereum Name Service (ENS) domeinnaam, vitalik.eth.

Bitcoin en crypto donaties

Ondertussen is al meer dan $100 miljoen aan cryptocurrencies gedoneerd aan organisaties in Oekraïne. Het laat duidelijk zien dat de crypto gemeenschap bereid is om solidariteit met de Oekraïense bevolking en strijdkrachten te tonen. Er zijn met name bijdragen geleverd aan de Oekraïense regering en aan Oekraïense NGO’s: Come Back Alive, UkraineDAO, Unchain Fund, Aid For Ukraine en Cyberpolice Ukraine.

Het kan tijdens een crisis of conflict moeilijk zijn om via de traditionele weg geld te doneren aan goede doelen in het buitenland. Door gebruik te maken van cryptocurrencies kunnen de meeste van deze ouderwetse obstakels worden omzeild. Crypto betalingen zijn enorm snel en kunnen gemakkelijk landsgrenzen overschrijden. Donaties doen via conventionele financiële instituties, met alle rompslomp die hierbij komt kijken, is niet langer nodig.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie