Roy van Krieken Roy van Krieken
12/06/2024 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 22:22

SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei

Foto: Nijat Nasibli/Shutterstock

Er zijn heel wat ontwikkelingen aan de gang in het Amerikaanse crypto landschap. Waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het verleden veelal de aanval heeft ingezet richting crypto, zou hier zomaar verandering in kunnen komen.

Ten eerste lijkt de politieke situatie in de VS te veranderen, vooral wat de houding betreft ten opzichte van crypto. In de aankomende verkiezingen van 2024 hebben zowel voormalig president Donald Trump als voormalig president Joe Biden digitale activa in hun beleidsplannen opgenomen.

Ethereum kan na de ETF-lancering beter presteren dan bitcoin
Ethereum kan na de ETF-lancering beter presteren dan bitcoin

SEC beleid en ETH

Ook heeft Consensys, dat zich richt op het ontwikkelen van software en toepassingen voor het Ethereum (ETH) netwerk, de SEC aangeklaagt. De aanklacht van het blockchain bedrijf is gericht tegen de plannen van de SEC om ethereum als effect te reguleren. Met de zaak wil Consensys druk uitoefenen om de aanpak van de overheidsinstantie ten opzichte van crypto te veranderen.

Tegelijkertijd heeft de SEC de goedkeuring gegeven voor de Spot ETH exchange traded funds (ETF’s). Het wijst erop dat de commissie ETH grotendeels als een grondstof erkent. Bill Hughes, juridisch adviseur bij Consensys, beschouwt deze goedkeuring als een positieve ontwikkeling.

Ondertussen overweegt de Amerikaanse Senaat de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), die de rol van de SEC ten opzichte van crypto verduidelijkt. Dit wetsvoorstel biedt de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een kader om veel tokens als grondstoffen te reguleren.

Advertentie

Wat kunnen we verwachten?

De volledige impact van de veranderende politieke en regelgevende omgeving op de beslissingen van de SEC moet nog blijken. Hughes verwacht echter geen grote nieuwe regelgevingsvoorstellen van de SEC in de nabije toekomst.

Voorlopig zou de goedkeuring van de ETH Spot ETF’s een van de weinige positieve benaderingen kunnen zijn die de SEC voor crypto heeft gedaan. Maar volgens voorzitter Gary Gensler kan het even duren voordat de lancering van de ethereum fondsen een feit is, afhankelijk van hoe snel ETF uitgevers reageren op de feedback van de commissie.

Ondanks eerdere zorgen over mogelijke blokkering, suggereerde Gensler dat de goedkeuring van de ETF’s een logische stap is na de eerdere goedkeuring van Spot bitcoin (BTC) ETF’s. De exacte tijdlijn voor de definitieve goedkeuring blijft echter onduidelijk.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie