Verdien $1 miljoen door Ethereum bugs op te sporen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Verdien $1 miljoen door Ethereum bugs op te sporen

Foto: Alex SG/Shutterstock

De langverwachte Ethereum (ETH) merge komt nu wel heel erg dichtbij. Over een paar weken wordt een van de meest geanticipeerde updates sinds het ontstaan van het netwerk gelanceerd. Alles moet voor deze lancering tip-top in orde zijn. Daarom heeft de Ethereum Foundation een beloning van $1 miljoen beloofd aan iedereen die belangrijke bugs op het spoor komt, en deze meldt.

Ethereum bug bounty

Een dergelijke beloning wordt ook wel een bug bounty genoemd. Het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld bij de meeste cryptocurrency projecten dat het melden van een belangrijke bug in het systeem een aardig zakcentje kan opleveren. Er zijn zelfs ‘goedaardige’ hackers, ook wel white hat hackers genoemd, wie de kost verdienen door kwetsbaarheden in crypto projecten te ontdekken.

Het Ethereum netwerk hanteerde ook al langer een zogeheten bug bounty. Echter, door het enorme belang van de merge, heeft de Ethereum Foundation de maximale bug bounty met een factor vier verhoogd. Eerst stond deze op $250.000 en nu op $1 miljoen. 

Gisteren in een blogpost zei de Ethereum Foundation dat tussen 24 augustus en 8 september alle “Merge-gerelateerde bounties voor kwetsbaarheden” verviervoudigd zullen worden voor white hats die het netwerk testen. Volgens de stichting zal het identificeren van “kritieke bugs”, dat wil zegge bugs die een grote impact of waarschijnlijkheid van een grote impact op de blockchain hebben, tot maar liefst $1 miljoen waard zijn. 

Mensen hoeven niet per se een kritieke bug op het spoor gekomen te zijn om kans te maken op een bug bounty. Zo bestaat er ook de mogelijkheid om kleine of middelmatige bugs te melden bij de Ethereum Foundation. Vanzelfsprekend zal de beloning dan wel minder dan $1 miljoen zijn.

De Ethereum merge

De merge update zal de zogeheten beacon chain samensmelten met het hoofdnetwerk van Ethereum. Dat betekent in normale taal dat het netwerk zal overschakelen van een proof-of-work systeem naar een proof-of-stake consensus model. Dat wil dus ook zeggen dat het minen van ETH verleden tijd is. 

Dit valt natuurlijk in het verkeerde keelgat bij miners. Zij verdienen hier immers de kost mee. Daarom was onlangs in het Ethereum nieuws te lezen dat een groep miners wil voorkomen dat zij overbodig worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie