Roy van Krieken Roy van Krieken
06/04/2024 16:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2024 12:14

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Arbitrum community wil de $1 miljard aan ARB tokens terug

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Analisten van het investeringsbedrijf VanEck voorspellen een gouden toekomst voor Ethereum (ETH). Ze voorspellen namelijk dat in 2030 Ethereum Layer 2 (L2) een marktwaarde zal bereiken van $1 biljoen, een gigantische stijging vanaf het huidige punt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Layer 2 blockchains

L2 blockchains zijn een toevoeging aan L1 blockchains zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum en bieden nieuwe mogelijkheden om de transactieverwerking te verbeteren en de kosten te verlagen.

Ethereum is druk met het ontwikkelen van deze technologie en probeert dit steeds meer te integreren in het gehele netwerk. L2’s hebben een geweldig potentieel en zouden de gehele blockchaintechnologie kunnen veranderen.

Ethereums grootste uitdaging

Ethereum is momenteel een van de grootste crypto’s met een marktwaarde van $400 miljard. Volgens de analisten is de voornaamste uitdaging van Ethereum de beperkte capaciteit om gegevens te verwerken, op te slaan en te berekenen volgens. L2 blockchains moeten deze uitdaging aan gaan en het probleem oplossen.

De analisten van Van Eck stellen dat Ethereum L2’s samen een marktwaarde van $1 biljoen kan bereiken. Dit kan doordat Ethereum 60% van de gehele marktwaarde van publieke blockchains zou beslaan in 2030.

Momenteel zijn er 46 L2’s met een totale marktwaarde van $46 miljard. De grootste is Arbirtum met een marktwaarde van $18 miljard. Om $1 biljoen te bereiken moet er dus nog een heleboel gebeuren.

Advertentie

L2’s waardevoller dan Ethereum

“Ethereum’s dominantie in smart contracts wordt bemoeilijkt door een kritieke hindernis: schaalbaarheid. Alhoewel het netwerk ongeëvenaarde veiligheid en decentralisatie biedt, stijgen de transactiekosten en verwerkingstijden wanneer het gebruik toeneemt.” schrijven de analisten.

Ze verwachten dat L2 deze schaalbaarheid niet als struikelblok heeft. Daarom zal “de omzet van L2 die van Ethereum zal overschrijden, omdat Ethereum niet op kan tegen de verwerkingscapaciteit of de gebruikerservaring van L2’s.”

Ondanks dat voorspellen de analisten niet een rooskleurige toekomst voor elke L2 token. Vanwege de ongelofelijke competitie verwachten ze niet veel van de lange termijn waarde van verschillende L2 tokens.

In het rapport wordt voorspeld dat de waarde van L2 ook in de nabije toekomst zal toenemen, mede omdat L2 al veel waardevolle tokens heeft. Verder zullen ze veel grote projecten gaan starten in de komende 18 maanden dat de marktwaarde al moet doen toenemen tot $100 miljard.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie