Max Duiker Max Duiker
30/04/2024 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2024 15:49

Vermogensbeheerder zet nieuwe stap voor ethereum beursfonds

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Biljoenenfirma zet nieuwe stap voor goedkeuring Ethereum beursfonds

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Het beursgenoteerde Franklin Templeton is een van de meest toonaangevende vermogensbeheerders van de wereld. Het heeft al meer dan 70 jaar beleggingservaring en heeft recentelijk een ethereum spot-ETF voorgesteld. 

Maar helaas voor de enorme beheerder gaat het gerucht rond dat de ETF’s binnenkort zullen worden afgewezen. Toch weerhield dat het biljoenenbedrijf er niet van om de ETF op de effectenlijst van Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) te noteren. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geruchten over afwijzing van de Ethereum-ETF’s

Er gaan geruchten rond dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk de aanvragen voor de spot ethereum ETF’s zal afwijzen. De definitieve beslissingen van de SEC over de dossiers van vermogensbeheerders VanEck en ASRK zullen achtereenvolgens op 23 en 24 mei plaatsvinden.

Hoewel de DTCC-notering een belangrijke stap in het goedkeuringsproces is, geeft het geen garantie voor een uiteindelijke goedkeuring van de SEC. Volgens bronnen die betrokken zijn geweest bij recente gesprekken met de SEC, mist de discussie over ethereum ETF-aanvragen de diepgang die wel aanwezig was bij eerdere debatten rondom de bitcoin ETF’s.

Franklin Templeton diende in februari de aanvraag in voor de ethereum ETF en sloot zich daarmee aan in de rij bij andere vermogensreuzen zoals Grayscale en VanEck. Echter, de toekomstverwachtingen voor fondsen die op ethereum zijn gebaseerd, lijken niet zo rooskleurig als die voor hun op bitcoin gebaseerde voorgangers.

Bloomberg-analist Eric Balchunas acht de kans op een ethereum ETF-goedkeuring slechts 25%. Daarentegen was de goedkeuring voor de bitcoin ETF’s ook een langdurig proces, met veel onzekerheid. 

Jarenlang bleven de kansen op een bitcoin ETF-goedkeuring laag, ondanks voortdurende aanpassingen door de aanvragers. Pas in de laatste dagen voor de uiteindelijke goedkeuring begonnen experts steeds meer te geloven in een positieve uitkomst.

Advertentie

‘Buy the rumour, sell the news’ bij Bitcoin ETF

De langdurige speculatie rond de goedkeuring van de bitcoin ETF’s in januari zorgde voor een klassiek ‘buy the rumour, sell the news‘ event. In de aanloop naar de verwachte goedkeuring kochten beleggers massaal bitcoin, gedreven door geruchten dat de goedkeuring tot een stijging van de prijs zou leiden. Toen de goedkeuring eenmaal een feit was, leidde dit tot een snelle verkoopgolf.

‘Buy the rumour, sell the news’ is een veelvoorkomend patroon in financiële markten waarbij de anticipatie vaak een grotere impact heeft dan de gebeurtenis zelf. Bij bitcoin leidde de gebeurtenis pas weken later tot een verdere stijging, waarbij zelfs een nieuwe all-time-high werd aangetikt.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
ethereum koers heeft mogelijk verrassingen in petto, aldus analist
Ethereum koers heeft mogelijk verrassingen in petto, aldus analist
Advertentie