Robin Hazekamp Robin Hazekamp
18/04/2024 08:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 22:37

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm

Foto: sweeann/Shutterstock

Na de lancering van de langverwachte protocollen EigenLayer en EigenDA op het Ethereum-netwerk, is het staken van ethereum (ETH) weer flink in populariteit gestegen. Met een snel groeiende validator-wachtrij tot gevolg.

DooopieCash: Kansrijke instapmomenten voor ethereum?
DooopieCash: Kansrijke instapmomenten voor ethereum?

Crypto staking en Ethereum-validators

Iedere cryptohandelaar kan ETH staken. In ruil hiervoor krijg je een beloning. Wat vergelijkbaar is met de rente die je ontvangt op een spaarrekening bij de bank. Wanneer je 32 ETH staket op het Ethereum-netwerk kan je ook een validator worden. Een validator zorgt ervoor dat transacties worden gecontroleerd, waardoor het netwerk betrouwbaar blijft. In ruil hiervoor ontvangt men een extra beloning.

Ethereum heeft echter wel een maximum aantal validators dat wordt toegelaten op hun netwerk. Wanneer de vraag hoog is, omdat er veel handelaren als validator willen deelnemen aan het netwerk, stijgt de wachtrij. Daartegenover neemt de wachtrij ook weer af, wanneer de interesse weer afneemt.

Advertentie

Wachtrij van validators

Na de ‘Shapella’-update in 2023 groeide de wachtrij flink. Dit had onder andere te maken met de nieuwe mogelijkheid om ether, welke gestaket is, weer terug te halen. Dit gaf veel “stakers” een veiliger gevoel.

Maar door de tijd heen nam de vraag naar nieuwe validators steeds meer af. Als gevolg hiervan bleef de wachtrij van validators tussen oktober 2023 tot maart van dit jaar zelfs onder de 10.000. Door de nieuwe ontwikkelingen is de wachtrij inmiddels weer flink opgelopen. Nu steeds meer mensen aanhaken op de restaking-hype, groeit deze in een rap tempo.

Op dit moment ligt de wachtrij ruim boven de 20.000 validators. Het positieve aan een deze lange wachtrij is dat er meer ether gestaket wordt.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm na ontwikkelingen
Bron: The Block Crypto

 

 

Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts
Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts

De nieuwe ontwikkelingen: EigenLayer en EigenDA

Met de nieuwste ontwikkelingen “EigenLayer” en “EigenDA” zijn de mogelijkheden voor ethereum verder uitgebreid. Zo maakt “EigenLayer” restaking mogelijk voor Ethereum. Hierdoor kunnen cryptohandelaren bovenop de normale beloning voor het staken een extra beloning ontvangen. Om meer rente te ontvangen en vanwege een gerucht over een eventuele airdrop investeerde vele cryptohandelaren al tijdens de ontwikkeling van EigenLayer in het protocol.

Je kan van EigenLayer gebruik maken door zelf als validator te functioneren of door jouw ether in een ‘liquid staking pool’ te plaatsen. Bij deze laatste wijze ontvang je in ruil hiervoor ‘liquid staking token’, oftewel “LST”. Deze tokens geven het recht op de extra beloning.

Het “EigenDA” is een ‘data availability layer’. Deze technologische laag is speciaal ontworpen voor het veilig en efficiënt opslaan of beschikbaar stellen van data. Een van de bekendste gebruikers van deze nieuwe technologie zijn Coinbase Cloud en Google Cloud.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Advertentie