Timo Bult Timo Bult
25/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2019 10:45

Europees Investeringsfonds (EIF) en Europese Commissie stoppen €100 miljoen in ontwikkelingsfonds blockchain

Het Europese Investeringsfonds (EIF) en de Europese Commissie (EC) stoppen samen €100 miljoen in een fonds bedoeld voor de ontwikkeling van Artificial Intelligence (AI) en blockchain-technologie. Het fonds moet ervoor zorgen dat de EU niet achterop raakt bij landen als de Verenigde Staten en China. Dit maakte het EIF onlangs bekend middels een blogartikel op Medium.
In totaal wordt er €100 miljoen in het fonds gestopt, echter verwacht het EIF dat het fonds samen met private investeerders zo’n €300 miljoen op kan brengen. Sifted meldt dat het fonds vanaf 2021 op zal schalen naar €1 tot €2 miljard onder het InvestEU-programma.
Ondanks het feit dat de EU jaarlijks al een aanzienlijk bedrag in de sector investeert, stoppen de VS in vergelijking veel meer financiële middelen in de ontwikkeling van de nieuwe technologieën. De EU investeerde in 2019 zo’n $674 miljoen, waarmee het meer investeerde dan China, dat $319 miljoen in de sector stopte. De VS stopten echter maar liefst $1,1 miljard in de ontwikkeling.
De investeringen van de EU gaan daarnaast vooral naar onderzoeken en proof-of-concepts, en dragen bijvoorbeeld niet bij aan “projecten op grote schaal”, aldus het EIF. Het EIF is een fonds dat midden- en kleinbedrijven stimuleert, en is dus vooral geïnteresseerd in ontwikkelingen die dergelijke bedrijven ten goede komen.
Het EIF meldt verder:

Investeren in een portfolio van innovatieve AI- en blockchain-bedrijven zal helpen bij het ontwikkelen van een dynamische EU-brede investeerdersgemeenschap op het gebied van AI en blockchain.

De ontwikkelingen omtrent blockchain lijken aan te trekken, zeker nu China de technologie heeft omarmt en nu aandringt op de adoptie van blockchain door onder andere banken in het land. Onlangs meldde een onderzoeksbureau dat China tegen het einde van 2023 zo’n $2 miljard investeert in blockchain-technologie.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie
crypto-insiders-icon