Europees Investeringsfonds (EIF) en Europese Commissie stoppen €100 miljoen in ontwikkelingsfonds blockchain

Europees Investeringsfonds (EIF) en Europese Commissie stoppen €100 miljoen in ontwikkelingsfonds blockchain

Het Europese Investeringsfonds (EIF) en de Europese Commissie (EC) stoppen samen €100 miljoen in een fonds bedoeld voor de ontwikkeling van Artificial Intelligence (AI) en blockchain-technologie. Het fonds moet ervoor zorgen dat de EU niet achterop raakt bij landen als de Verenigde Staten en China. Dit maakte het EIF onlangs bekend middels een blogartikel op Medium.

In totaal wordt er €100 miljoen in het fonds gestopt, echter verwacht het EIF dat het fonds samen met private investeerders zo’n €300 miljoen op kan brengen. Sifted meldt dat het fonds vanaf 2021 op zal schalen naar €1 tot €2 miljard onder het InvestEU-programma.

Ondanks het feit dat de EU jaarlijks al een aanzienlijk bedrag in de sector investeert, stoppen de VS in vergelijking veel meer financiële middelen in de ontwikkeling van de nieuwe technologieën. De EU investeerde in 2019 zo’n $674 miljoen, waarmee het meer investeerde dan China, dat $319 miljoen in de sector stopte. De VS stopten echter maar liefst $1,1 miljard in de ontwikkeling.

Advertentie

De investeringen van de EU gaan daarnaast vooral naar onderzoeken en proof-of-concepts, en dragen bijvoorbeeld niet bij aan “projecten op grote schaal”, aldus het EIF. Het EIF is een fonds dat midden- en kleinbedrijven stimuleert, en is dus vooral geïnteresseerd in ontwikkelingen die dergelijke bedrijven ten goede komen.

Het EIF meldt verder:

Investeren in een portfolio van innovatieve AI- en blockchain-bedrijven zal helpen bij het ontwikkelen van een dynamische EU-brede investeerdersgemeenschap op het gebied van AI en blockchain.

De ontwikkelingen omtrent blockchain lijken aan te trekken, zeker nu China de technologie heeft omarmt en nu aandringt op de adoptie van blockchain door onder andere banken in het land. Onlangs meldde een onderzoeksbureau dat China tegen het einde van 2023 zo’n $2 miljard investeert in blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.809,90 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.832,60 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.886,10 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.064,20 Kopen
Laatste nieuws