Robin Hazekamp Robin Hazekamp
25/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 16:30

5 aandelen die Warren Buffett jaarlijks miljarden opleveren

icon-finance
Finance nieuws
Vermogen van investeringslegende Warren Buffett bereikt nieuw record

Foto: Kent Sievers/Shutterstock

Warren Buffett wordt gezien als een van de succesvolste investeerders (en bitcoin (BTC) haters) die ooit geleefd hebben. Zijn voorspellende vermogen als het gaat om bedrijfskoersen leverden hem de bijnaam “the Oracle of Omaha” op. Hieronder staan vijf bedrijven uitgewerkt, die Buffett met zijn bedrijf Berkshire Hathaway (BH) miljarden per jaar oplevert.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De aandelen die topinvesteerder Warren Buffett miljarden opleveren

Berkshire Hathaway is een investeringsbedrijf met Warren Buffett aan het roer als CEO. Het bedrijf heeft een gigantisch portfolio (zonder crypto) en wordt gezien als een van de marktleiders in de investeringssector. Zou men een enkel aandeel in Berkshire Hathaway aanschaffen, dan betaalt men daar meer dan een half miljoen voor.

Veruit de grootste hoeveelheid aandelen in het portfolio van Berkshire Hathaway zijn afkomstig van Apple Inc. (AAPL). Warren Buffett’s BH bezit 5,9% van alle aandelen van ‘s werelds grootste (tech)bedrijf. Dat komt neer op $173,7 miljard aan Apple aandelen. De aandelen van de techgigant omvatten 47,6% van heel Berkshire Hathaway’s portfolio.

Op nummer twee staat de Bank of America Corp. (BAC). De in de VS gesitueerde bank is de een-na-grootste ter wereld. Berkshire heeft 13% van de totale hoeveelheid aandelen van de bank in handen. Dat komt neer op een bedrag van $29,6 miljard. De hoeveelheid aandelen is indrukwekkend, maar omvat maar 8,1% van het portfolio van het bedrijf. 

Berkshire Hathaway bezit miljarden aan Coca-Cola en American Express aandelen

Op nummer drie staat American Express Co. (AXP). Dit bedrijf is een van ‘s werelds marktleiders als het gaat om creditcards. De aandelen in American Express omvatten 6,6% van het portfolio van Buffet’s bedrijf. Berkshire heeft in totaal $24,3 miljard aan AXP aandelen in handen, wat een indrukwekkende 20,6% van de totale aandelen van het bedrijf omvat.

Op nummer vier staat drankengigant Coca-Cola Co. (KO). BH bezit $23,5 miljard, ongeveer 9,2 procent van het totaal, aan Coca Cola aandelen. Het omvat 6,4% van het portfolio van Berkshire. Coca-Cola staat bekend om zijn drankjes, maar is onderhand aanwezig in bijna elke tak van de voedselsector.

Als laatste in de lijst van bedrijven die Warren Buffet groot gemaakt hebben, staat Chevron Corp. Zeer waarschijnlijk is dit de minst bekende in de lijst, maar het is zeker geen onderdeurtje. De Chevron Corporation is een van ‘s werelds grootste olieproducenten en omvat 5,6% van het portfolio van Berkshire. BH bezit $20,5 miljard aan Chevron aandelen, 6,5% van de totale hoeveelheid aandelen van het bedrijf in omloop.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement