Timo Bult Timo Bult
04/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:38

Bankencrisis: Goudprijs naar historisch hoogtepunt

icon-finance
Finance nieuws
Bankencrisis: Goudprijs naar historisch hoogtepunt

Foto: edwardolive/Shutterstock

De inflatie houdt aan, de rentes stijgen en de banken hebben het moeilijk. Het is een ideale situatie voor activaklassen als goud. Het is dan ook niet gek dat juist in deze periode de goudprijs naar nieuwe hoogtes stijgt, met zelfs bijna een nieuwe all-time high (ATH) tot gevolg!

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Bitcoin en goud varen wel

Waarom doet goud het juist nu zo goed? Goud wordt gezien als veilige haven. Het edelmetaal zou bescherming kunnen bieden in rumoerige tijden zoals nu. Goud staat daar overigens niet alleen in, ook bitcoin (BTC) kenmerkt zich steeds meer als veilige haven om naar uit te wijken.

Met hun schaarse voorraden en onafhankelijkheid ten opzichte van het traditionele financiële systeem is het dus niet gek dat we dit soort activaklassen nu goed zien presteren. Ten opzichte van de Amerikaanse dollar steeg goud naar een piek van 2.067 dollar per troy ounce (ongeveer 31 gram).

Op zoek naar een plek om goud te kopen? Meld je nu aan bij Gold Republic en als lezer van Crypto Insiders krijg je 1 gram goud, ter waarde van 60 euro, gratis. Meld je hiervoor aan en koop voor 100 euro goud, zilver of platinum. Eerst meer lezen? Lees hier de GoldRepublic review!

Advertentie

En wat gaat goud nu doen?

Dat is een vraag waar natuurlijk niemand het antwoord op weet. Wel is duidelijk dat de huidige goudprijs rond $2.070 een punt is dat waarschijnlijk niet zo snel gebroken zal worden.

Hier ligt namelijk een sterke weerstandszone. Terugblikkend op de prijsontwikkelingen tussen juli 2020 en nu, is duidelijk te zien dat de bulls hier het altijd moeilijk hebben gehad. In juli 2020, februari 2022 en dus nu bevond de goudprijs zich hier. Bij de eerste twee pogingen ging de prijs vervolgens rechtsomkeert. Wat de koers nu gaat doen blijft echter afwachten.

Dat goud de afgelopen paar jaar in de smaak valt bij investeerders is in ieder geval duidelijk. De onzekerheid is flink toegenomen en dus kan goud, zoals het al duizenden jaren doet, een reddingsboei vormen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie