Simon Bosch Simon Bosch
07/04/2022 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2022 13:11

Bitcoin traden met AI: computers handelen straks beter dan jij

icon-finance
Finance nieuws
Bitcoin traden met AI: computers handelen straks beter dan jij

Foto: cono0430/Shutterstock

De afgelopen jaren stonden niet in de laatste plaats in het teken van Artificial Intelligence (AI), oftewel Kunstmatige Intelligentie. Slimme software weet tegenwoordig vaak slimmer te zijn dan mensen. Google’s DeepMind-team is hier beter in dan wie dan ook. Voormalig onderzoekers van DeepMind werken nu aan AI-modellen die aandelen en crypto kunnen verhandelen.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Hyperintelligente computermodellen

Dat schrijft CNBC, die de drie ex-Googlers heeft geïnterviewd. Martin Schmid, Rudolf Kadlec en Matej Moravcik werkten voorheen bij DeepMind, een dochterbedrijf van Google-moederbedrijf Alphabet. DeepMind is bekend van AI-modellen zoals AlphaChess, AlphaGo, AlphaGo Zero en AlphaStar. Die hebben respectievelijk de wereldkampioenen in schaken, het Aziatische bordspel Go en het computerspel StarCraft 2 verslagen.

AlphaGo Zero heeft AlphaGo vervolgens met een score van 100 – 0 weten te verslaan – versie twee van het computermodel wist dus het eerste ‘perfecte’ computermodel volledig in de pan te hakken. Dat geeft duidelijk aan waar DeepMind toe in staat is. Nog even en DeepMinds slimme computermodellen maken gehakt van iedere mens op elk werkgebied.

Advertentie

Financiële- en crypto-markten nu aan de beurt

De drie programmeurs zijn nu echter geen onderdeel meer van DeepMind, maar ze zijn hun eigen startup begonnen. Alle drie werkten ze voorheen bij IBM, waar ze een AI genaamd DeepStack hebben ontwikkeld. Dit was de eerste AI die professionele poker-spelers heeft verslagen. Het toekomstige algoritme moet voor financiële markten worden gebruikt. Eerst wordt er gemikt op aandelen, maar ook software voor cryptocurrencies wordt overwogen.

Het gaat om een AI die voor actief handelen gebruikt zal worden. Er zal dus worden gekeken naar technische aspecten, zoals prijsniveaus, bepaalde koersbewegingen en indicatoren. Het ziet er niet naar uit dat fundamentele analyse een belangrijk onderdeel zal zijn.

Schmid is volgens CNBC niet bang dat regulatoren de pret zullen dempen. Andere bedrijven, zoals Candlestick en Yuyostox, doen namelijk al min of meer hetzelfde. Echter bestaat het het nieuwe EquiLibre Technologies uit voormalig DeepMind-medewerkers, een geduchte concurrentie dus. De drie programmeurs hebben DeepMind in januari verlaten en hebben hun nieuwe bedrijf in Praag, Tsjechië opgericht. Ze zijn ook al in zee gegaan met durfkapitalisten. Helaas is het opgehaalde bedrag niet bekend.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie