Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2022 11:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2022 11:35

BoA waarschuwt voor recessie, crypto kan beter presteren dan aandelen

icon-finance
Finance nieuws

De markten worden op dit moment hard geraakt door de nasleep van de coronapandemie en oplopende geopolitieke spanningen. Over het algemeen is het sentiment van investeerders onzeker. Volgens Bank of America (BoA) zou het zomaar eens kunnen dat er een ware recessie aan zit te komen. In dit geval zullen commodities, zoals goud en zilver, en cryptocurrencies erg goed kunnen gaan presteren, dat stelt een topman bij de bank.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Bank of America

Michael Hartnett, de chief investment strategist bij de Bank of America, heeft in een wekelijkse research note aan de klanten van de organisatie commentaar geleverd op de huidige verslechtering van de macro-economische situatie, dat meldde Reuters gisteren..

In de nota waarschuwde hij dat de verslechtering zou kunnen leiden tot een ‘recessie schok’ in de Verenigde Staten nu de Federal Reserve worstelt om de historisch hoge inflatie af te koelen door haar beleid aan te scherpen en beleggers een verhoging van het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten verwachten. 

“Inflatieschok verergert, renteschok begint net, recessie schok komt eraan.”

Tijdens een periode van hoge onzekerheid en volatiliteit zou het volgens Hartnett niet verrassend zijn als cryptocurrencies beter zullen gaan presteren dan meer traditionele investeringen zoals aandelen. Het is volgens Hartnett dus vrij waarschijnlijk dat een recessie schok goed zal zijn voor menig crypto investeerder.

Crypto in een recessie

Hartnett is niet bepaald de enige analist die dit gelooft. Ook vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, gaf een tijdje geleden aan dat cryptocurrencies na een tumultueuze economische periode als winnaar uit de doeken zullen komen. 

Hij herhaalde ook zijn standpunt van de “divergente sterkte” van cryptocurrencies ten opzichte van de aandelenmarkt. In de huidige financiële situatie staat de Nasdaq ongeveer acht procent onder water op het jaar, terwijl Bitcoin (BTC) bijna onveranderd is gebleven.

Hoewel het onmogelijk is om te voorspellen hoe de crypto markten zullen reageren op een daadwerkelijke recessie, er is simpelweg nog geen historische data, lijken veel analisten het met elkaar eens te zijn. Er bestaat een reële kans dat een recessie positief kan uitpakken voor de crypto markten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie