Timo Bult Timo Bult
28/12/2021 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2021 18:55

Cardano oprichter verwacht dat veel DeFi applicaties uitsterven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano_oprichter_verwacht_dat_veel_DeFi_applicaties_uitsterven

Foto: sattahipbeach/Shutterstock

Zo nu en dan kom je het in het crypto nieuws tegen, een hack of rug pull bij een decentralized finance (DeFi) applicatie. Soms zijn het de oprichters die op slinkse wijze met alle crypto in zo’n applicatie ervandoor gaan, soms is het een bug in de code die een persoon de mogelijkheid geeft een hoop te stelen. Hierdoor gaan miljoenen euro’s aan crypto verloren. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, verwacht dat hierom veel van de nu bekende DeFi-applicaties de komende jaren zullen neerstorten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DeFi en de tand des tijds

In een livestream gisteren deelde Hoskinson zijn ideeën over de huidige DeFi ruimte en de toekomstige rol van Cardano hierin. Hij stelt onder andere dat veel DeFi-applicaties nu nog vooral leunen op “hoop en gebeden.” Maar dat zal er uiteindelijk voor zorgen dat de nu bekende applicatie de tand des tijds niet zullen doorstaan:

“Helaas zullen veel van de projecten in deze ruimte de tand des tijds niet doorstaan. We zullen de komende vijf tot tien jaar een grote uitsterving zien plaatsvinden,”

Hoskinson voegt hieraan toe:

“Velen van jullie zijn de ongelooflijke kosten, het gebrek aan duidelijkheid en de lage productiekwaliteit van applicaties in de DeFi-ruimte beu,”

Het is de bedoeling dat Cardano de zwakke punten van DeFi-ontwikkelingen te verbeteren. Het project wil dit onder andere doen door certificatie standaarden te ontwikkelen.

Advertentie

Scammers gaan er met miljarden vandoor

De uitspraken van Hoskinson zijn niet ongegrond. Zo bleek uit eerder onderzoek van Chainalysis dat scammers ruim $7,7 miljard wisten op te strijken in 2021 middels rug pulls.

Rug pulls waren een zeer populaire manier van oplichting. Die manier van oplichting maakte 37% van het totaal uit dat oplichters in de crypto-ruimte buit maakten. Dat markeert een stijging van maar liefst 81% ten opzichte van vorig jaar. Wel lag de omzet van oplichters in 2021 een stuk lager dan in 2019, wat een positieve ontwikkeling is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie